Федерацията на Испания отговори на изявлението на Ермосо


Н. Гавазов

Федерацията на Испания отговори на изявлението на Ермосо

Испанската кралска футболна федерация (RFEF) излезе с официално изявление в отговор на обвиненията на играча от женския национален отбор Дженифър Ермосо и профсъюза Futpro.

"Изявлението на профсъюза показва, че се говори от името на г-жа Дженифър Хермосо и някои от изявленията на играча се приписват на нея и са в кавички, което означава, че са били предадени от нея.

RFEF иска да информира обществеността, че компетентните органи на RFEF, които се занимават с жалби, подадени до федерацията, са се опитали да се свържат с г-жа Дженифър Хермосо без успех.

RFEF обявява за възможно най-много съдебни дела в защита на честта на президента на RFEF, който ясно обясни как са се случили събитията, предизвикали конфликта и обвиненията от общото население срещу президента.

В изявлението се казва (думи, приписвани на Дженифър Хермосо ): "Искам да изясня, че както се вижда на снимките, не съм дала съгласие за целувката и със сигурност не съм се опитвала да вдигна президента по никакъв начин".

При правовата държава мненията се противопоставят с факти и доказателства, а лъжите се опровергават в съда. Президентът на RFEF искаше да подходи към въпроса с най-голямо уважение към играчите и организациите и едва когато бе пресечена неприемлива червена линия, той излезе публично, за да изложи своята страна на фактите.

Версията на президента за събитията може да бъде проверена благодарение на открити източници. Изложените от президента факти са абсолютно верни, което се потвърждава от снимките по-долу. На първата снимка г-жа Дженифър Хермосо е обвила ръцете си около президента на RFEF отзад, докато президентът отпуска ръцете си свободно върху горната част на гърба на играча. Следователно не можеше да се приложи сила. Вижда се как петите на президента са леко повдигнати. На втората снимка Хермосо прегръща президента, докато президентът държи ръцете си на раменете на играча.

На третата снимка Хермосо продължава да държи ръцете си в същата позиция, докато президентът е принуден да стисне ръцете си на гърба на играча, за да запази баланса си, в резултат на това, че е повдигнат от земята от Хермосо. Накланянето назад на Хермосо , което се получава при извършване на такова силово действие, е неоспоримо. Краката на президента са ясно вдигнати от земята в резултат на силовите действия, извършени от играча.

На четвъртата снимка Хермосо продължава да държи ръцете си в същата позиция, докато президентът продължава да държи играча, за да не падне, и е ясно, че извивката на тялото на играча е в съответствие с приложената сила за задържане на президента.

Доказателствата са убедителни. Господин президентът не е излъгал. RFEF и президентът са готови да опровергаят всякакви лъжи, разпространявани от всеки от името на играча или от самия играч. RFEF и президентът, предвид сериозността на съдържанието на прессъобщението на Futpro, ще предприемат съответните правни действия.

RFEF съжалява, че след такъв изключителен спортен успех като този, който се случи на Световното първенство, той не може да бъде отпразнуван по начина, по който ситуацията и успехът заслужават, по напълно неспортсменски причини.

Във всеки случай и тъй като не може да бъде другояче, RFEF зачита, както винаги, решенията на играчите, които искат да участват или да не участват в мачовете на испанския отбор в международни мачове, въпреки че заявява, че участието в живота на националния отбор е отговорност на всички членове на федерацията, ако са призовани да направят това“, се казва в изявление на Федерацията.

  Сподели
519