Йебо: Това е денят, който разделя живота на "преди" и "след"


Н. Гавазов

Йебо: Това е денят, който разделя живота на

Треньорът на Истанбул Башакшехир Пиер ЙВебо направи изявление за скандала в мача от финалния, 6-и кръг от груповата фаза на Шампионска лига с Пари Сен Жермен.

Припомняме, че срещата трябваше да се състои на 8 декември, но бе прекъсната заради румънския резервен рефер Себастиан Колтеску, който нарече Йебо "черен". В резултат на това треньорските щабове на отборите решиха да изтеглят играчите от терена. Мачът се игра на следващия ден и завърши с победа за ПСЖ при резултат 5: 1.

"Като притежател на лиценз на УЕФА Pro вярвам, че е премината границата по отношение на ценностите. Бих искал да благодаря на всички, които ме подкрепиха този ден. Благодаря на президента на клуба. Това е денят, който разделя живота на "преди" и "след". Президентът Реджеп Ердоган бе един от първите, които ме подкрепиха в толкова труден момент", заяви Йебо.

По-рано се съобщаваше, че авторът на резонансното изказване всъщност не е Колтеску, а асистентът на главния арбитър Октавиан Шавре. Самите членове на румънската бригада твърдят, че Йебо, започвайки от 2-ата минута на мача, ги е наричал цигани.

  Сподели
209