Играчи на Сити и Юнайтед се били след мача


Н. Гавазов

Играчи на Сити и Юнайтед се били след мача

След края на дербито на Манчестър играчи и служители на двата отбора са се били, в резултат на което са пострадали Жозе Моуриньо и Микел Артета. Както е известно, мачът на "Олд Трафорд" се получи много емоционален, като ситуацията с недадената дузпа срещу Сити за нарушението на Отаменди срещу Ерера само нажежи страстите.

Според източника, след мача Моуриньо се приближил до съблекалнята на гостите и помолил играчите да не празнуват толкова шумно. Това предизвикало спор между португалеца и бразилския вратар Едерсон, като разговорът преминал на бурен португалски език.

Избухналата искра послужила за начало на масово сбиване с участието на около 20 играчи и служители на двата отбора. Един от свидетелите описва случилото се като "бой в пъб". Прекратяването на баталните сцени станало едва след намесата на стюарди и полиция.

Моуриньо не успял да се измъкне сух от ситуацията - в буквалния смисъл на думата. Португалецът бил ударен с пластмасова бутилка, освен това и залят с мляко и вода. Към момента липсва информация за това, кой от играчите на Сити е атакувал Моуриньо.

Що се отнася до Артета, асистентът на Хосеп Гуардиола е получил рана над окото.

 

  Сподели
156