Милан – Торино: Първи тест за Монтела


Н. Гавазов

 Милан – Торино: Първи тест за Монтела

Милан - Торино
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 21.08.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Антонио Дамато


Ще свършат ли мъките за привържениците на Милан и ще започне ли италианският гранд да се бори за челните места, което подхождат на славния клуба? Ще разберем това в неделя, когато Торино гостува на "росонери" в опит да отмъкне поне точка от "Сан Сиро".

Домакините за пореден път разочароваха миналата кампания, когато не успяха да се класират за европейските турнири и загубиха във финала за Купата на Италия. Това породи отново критики към управлението на клуба, а Силиво Берлускони продаде Милан на китайски консорциум, който обеща инвестиции и завръщане на отбора в борбата за титлата. Въпреки това, едва ли ще видим подобно нещо през този сезон, тъй като краят на траснферния прозорец е близо и няма за кога да се купят нужните нови играчи. Другата голяма новина около "росонерите" е назначаването на Монтела на мениджърския пост и ще видим дали ще успее да донесе положителен ефект в играта на тима.

Италианският гранд беше пестелив на трансферния прозорец и не привлече големи звезди, а се заговори дори и за раздяла с Бака. Въпреки слуховете, националът на Колумбия остава в състава и ще води атаката в неделя. В лазарета е единствено новото попълнение Лападула, а дошлият през това лято от Ланус Густаво Гомес най-вероятно ще заеме място в центъра на отбраната до Романьоли.

Торино показаха добра игра в предсезонната подготовка, но пък клубът беше напуснат от Глик, Бруно Перес и Янсон, а усилено се говори и за раздяла с Максимович. Ръководството закупи нови играчи, но се вижда, че в дефанзивния вал отборът има нужда от попълнения и изглежда там ще е ахилесовата пета през кампанияа. Синиша Михайлович няма да може да разчита на Марко Бенаши и Запакоста, което ще принуди Арлинд Аже да започне на необичайната за него позиция като десен бек.

Милан безспорно е фаворит в срещата и привържениците няма да са доволни от ново разочарование още в самото начало на сезона. Двубоят има и особен привкус, тъй като Синиша Михайлович не се раздели добре преди месеци с ръководството на "росонерите" и ще се опита да им отмъсти поне с равенство на "Сан Сиро". Въпреки това, проблемите в дефанзивния план на Торино, импулсът в играта на домакините след идването на Монтела и домакинската подкрепа ще донесат минимален и труден успех за италианския гранд.

Прогноза: Милан - Торино 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

16 юли Бордо - Милан 1:2 (Приятелска среща)
28 юли Байерн Мюнхен - Милан 3:3 - 3:5 след дузпи (Приятелска среща)
31 юли Ливърпул - Милан 2:0 (Приятелска среща)
04 август Милан - Челси 1:3 (Приятелска среща)
14 август Фрайбург - Милан 0:2 (Приятелска среща)

Торино:

27 юли Бенфика - Торино 1:1 - 5:6 след дузпи (Приятелска среща)
02 август Инголщад - Торино 0:1 (Приятелска среща)
04 август Торино - РБ Лайпциг 0:0 (Приятелска среща)
06 август Торино - Хъл Сити 2:1 (Приятелска среща)
13 август Торино - Про Верчели 4:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Милан - Торино

164 срещи
63 победи за Милан
60 равенства
41 победи за Торино
Голова Разлика: 245:178 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160