Лацио - Рома: Без шансове за орлите


Н. Гавазов

Лацио - Рома: Без шансове за орлите

Лацио - Рома
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 03.04.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Централен мач в 31-я кръг на Серия А е римското дерби. Отношенията между Лацио и Рома винаги са били сложни и всяка една футболна среща между тези съперници е заплашена да прерасне в нещо повече от мач. Сега обаче страстите не са толкова големи. Първо, в Италия интересът към клубния футбол по-бавно се завръща след международната пауза и второ, разликата от 18 точки нивелира традиционния интерес.

Лацио влиза в мача с една победа от последните си пет срещи, като в този период е равенството в Милано, но и домакинската загуба от Сасуоло - какъв по-добър пример за нестабилната игра, която "орлите" показват през този сезон? Осем кръга преди края Лацио се намира на осмо място, на 13 точки от зоната на евротурнирите и е очевидно, че отборът доиграва сезона.

Рома има да решава много по-сериозни задачи. Отборът отпадна от Шампионска лига, където в осминафиналите имаше за съперник Реал Мадрид, но "вълците" се борят за място в топ 3, което ще им даде право на участие в престижния турнир през следващия сезон. Хората на Лучано Спалети са трети в класирането, на пет точки пред Фиорентина и Интер, така че борбата за третото място между тези три тима ще е отворена до последно.

Лацио е без Де Врей, Джентилети, Раду, Конко, Кишна и Лулич. Рома не може да разчита на Гомбер и Де Роси.

От турнирна гледна точка този мач е по-важен за Рома. Лацио не се бори за нещо сериозно и в тази връзка може да кажем, че мотивацията при "вълците" е по-голяма. Прогнозата на FUTBOL TV е, че Рома ще победи. Отборът е с две загуби от последните си 11 мача във всички турнири, като пораженията са от Реал Мадрид. Впечатляват обаче осемте победи, което показва, че формата на "вълците" е чудесна и в допълнение с по-голямата мотивация, очакванията са за успех на Рома. Резултатната игра напоследък пък ни дава основание да очакваме поне два гола от хората на Спалети, което ще утвърди тима на третото място в класирането.

Прогноза: Лацио - Рома 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

06 март Торино - Лацио 1:1 (Серия А)
10 март Спарта Прага - Лацио 1:1 (Лига Европа)
13 март Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
17 март Лацио - Спарта Прага 0:3 (Лига Европа)
20 март Милан - Лацио 1:1 (Серия А)

Рома:

27 февруари Емполи - Рома 1:3 (Серия А)
04 март Рома - Фиорентина 4:1 (Серия А)
08 март Реал Мадрид - Рома 2:0 (Шампионска лига)
13 март Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
19 март Рома - Интер 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Рома

153 срещи
38 победи за Лацио
59 равенства
56 победи за Рома
Голова Разлика: 197:151 за Рома

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172