Интер – Наполи: Още една крачка към титлата


Н. Гавазов

Интер – Наполи: Още една крачка към титлата

Интер - Наполи

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 17.03.2024 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Федерико Ла Пена

Интер и Наполи, които се провалиха в Европа в средата на седмицата,  се срещат на "Сан Сиро" в неделната вечер.

Това ще е сблъсък с определена символика, тъй като действащият шампион е готов да предаде щафетата на лидера Интер, който има 16 точки преднина на върха след 10 победи в лигата.

Гол на Федерико Димарко изведе "нерадзурите" напред в сблъсъка с Атлетико в Шампионска лига в сряда, но след като допуснаха два гола, миналогодишните финалисти в турнира достигнаха до дузпите, където "дюшекчиите" се оказаха с по-здрави нерви.

Освен Купата на Италия всичко, което остава за хората на Симоне Индзаги, е формалността да приключат титлата на Италия през следващите седмици: Интер със сигурност е в неоспорима позиция пред съперниците Милан и Ювентус.

Сега те подновяват вътрешните си задължения, търсейки 11-та поредна победа в лигата за трети път в дългата си история, след като записаха 17 през сезон 2005-06 и след това 11 под ръководството на Антонио Конте преди три години.

Въпреки че няма да бъдат короновани за крале на континента, Интер все още е вкарал 70 гола от най-висок клас, като е допуснал само 13, което е не само най-добрата голова разлика в петте най-добри лиги на Европа, но и най-добрата за отбор от Серия А на този етап на сезон от 1950 г.

Както казахме, Наполи също се провали в Европа. Неаполитанци гостуваха на Барселона в мач-реванш от главния европейски клубен турнир и отстъпиха с 3:1, отпадайки от състезанието с общ резултат 4:2. Така след четвъртфиналния дебют през миналия сезон, "партенопеите" бяха елиминирани в първия кръг на плейофите за четвърти път от пет опита – но очакванията бяха относително ниски, като се има предвид как се развива сезонът им. Наполи изостава с 31 точки от Интер в класирането на Серия А и защитата на Скудетото приключи още в началото на кампанията.  

Настоящият треньор Франческо Калсона се завърна в Неапол само няколко дни преди първата среща с Барса миналия месец, като стана третият шеф на клуба от Кампания за сезона. Впрочем южняците допуснаха само една загуба от  шест мача откакто Калсона пое юздите, като пет гола от Осимхен и четири от Кварацкхелия, помогна за стабилизирането на кораба, а последният отбеляза първия гол при равенството 1:1 с Торино миналия петък.

След 120 минути интензивни действия в Мадрид, Симоне Индзаги със сигурност ще направи промени в неделя вечерта, когато Давиде Фратези и Ян Бисек могат да попаднат в титулярния състав на Интер.

Докато Марко Арнаутович , Хуан Куадрадо и Стефано Сенси все още не са на разположение, бразилският бек Карлос Аугусто трябва да се завърне от мускулна контузия, след като пропусна пътуването до Испания в средата на седмицата.

Междувременно главният стрелец на Наполи Виктор Осимен е под съмнение във фитнеса, така че Джовани Симеоне ще бъде в готовност, за да започне срещу бившия клуб на баща си.

Йенс Каюсте и Сирил Нгонге наскоро се завърнаха от контузии в бедрото, докато Пьотр Зиелински - който може да бъде обвързан за Интер това лято - е отново на разположение, след като беше оставен извън състава на Партенопей след Коледната Шампионска лига

Интер и Наполи са първите два тима в Серия А по общ брой удари, удари към вратата, тъч в противниковата зона и очаквани голове през този сезон, така че това може да бъде много интересна среща. Миланци и неаполитанци получиха сериозни удари в средата на седмицата, но домакините са по-добре подготвени да реагират на поражението, така че очакваме нова победа от тяхна страна и още една крачка към титлата.

Прогноза: Интер – Наполи 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Франческо Калсона)
 
Мерет
   
Ди Лоренцо
Рахмани
Жесуш
Оливера
Ангуиса
Лоботка
Траоре
Политано
Осимен
Кварацхелия
Мартинес
Тюрам
Димарко
Фратеси
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Бисек
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Наполи 2:1

  Сподели
155