Лацио и Милан ще поделят точките


Н. Гавазов

Лацио и Милан ще поделят точките

Лацио - Милан

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 01.03.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Марко Де Бейо

Битката между два от четирите най-добри в Серия А от миналия сезон ще даде старт на футболния уикенд в Итали, когато Милан пътува до столицата, за да се изправи срещу Лацио.

Тимът от Вечния град продължи изключително непостоянната си серия, като загуби в Тоскана от Фиорентина миналия уикенд.

След разочарованието си от Суперкупата, Лацио спечели три и загуби три от седемте си мача, като някои от провалените срещи биха могли да определят как изглежда топ 4 на Серия А в края на сезона.

Тези три поражения срещу Фиорентина, Аталанта и Болоня са с голяма тежест, тъй като също така дадоха на преките им съперници за топ 4 важни три точки.

Това остави "орлите" на осем точки зад челната четворка, а победата на Наполи с 6:1 над Сасуоло в сряда означава, че те също се изравниха по точки с Лацио, който влиза в уикенда като девети.

Разбира се, повтарянето на резултата от миналия сезон в този мач ще се отрази добре на столичани, тъй като те победиха Милан с 4:0 на "Олимпико" през януари 2023 г., но 13 точки зад предстоящите им опоненти предполага, че това е малко вероятно.

След като вече загуби от Аталанта два пъти този сезон, отборът на Стефано Пиоли успя да направи само равенство 1:1 на "Сан Сиро", тъй като страхотният гол на Рафаел Леао получи отговор от точно изпълнена дузпа от Теун Купмайнерс.

Това удължи серията без победа до три мача, след като миналата седмица "росонерите" загубиха последната си среща в лигата с 4:2 от Монца.

Впрочем поражението във Франция от Рен в крайна сметка не означаваше много, тъй като преднината на миланци от 3:0 от първия мач ги класира за следващия етап в плейофите на Лига Европа.

Придобиването на една точка от последните им два мача сложи край на всякакви коментари за титлата – вторият Ювентус е на 4 точки, а градският съперник Интер има 16 в повече.

Все още има значителна разлика с отборите под "росонерите", но формата на Болоня и Аталанта означава, че Милан трябва да бъде предпазлив и ново поражение може да струва скъпо тук.

Лацио има две основни опасения за контузии преди този сблъсък, тъй като се очаква да бъде без Патрик, който има изкълчен глезен, докато проблемът със слабините вероятно ще попречи на Николо Ровела.

Въпреки грандиозния сблъсък с Байерн във вторник, Сари може да не е склонен да направи промени в състава, за да даде възможност за почивка предвид калибъра на опонентите им, така че е вероятно да има доста силен отбор.

Милан също има само две притеснения за контузии в момента, тъй като Томазо Побега в момента е извън терена поради проблем с подколянното сухожилие, а Матиа Калдара е аут за дълго време.

Лука Йович остава наказан след директния си червен картон срещу Монца преди две седмици, но сърбинът вероятно ще започне като титуляр в сблъсъка им от Лига Европа със Славия Прага следващата седмица.

Пиер Калулу и Давиде Калабрия се завърнаха в състава за равенството с Аталанта, а Фикайо Томори също се очаква да се завърне по-рано или по-късно и може да го направи този уикенд.

Изкушение за Сари ще е да даде приоритет на сблъсъка с Байерн следващата седмица, така че резултатът в мача в голяма степен зависи от решенията на треньора на домакините. Все пак очакваме, че "орлите" ще излязат с най-доброто, а това ще направи сблъсъка вълнуващ.

Трите мача без победа на "росонерите" няма да продължат още дълго, но днешната среща е много трудна задача за хората на Пиоли и "плячката" вероятно ще бъде поделена.

Прогноза: Лацио – Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Флоренци
Тиав
Габия
Ернандес
Рейндерс
Бенасер
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Жиру
Леао
Андерсон
Имобиле
Исаксен
Луис Алберто
Каталди
Гендузи
Хисай
Романьоли
Казале
Лазари
   
Проведен
 
Лацио (Маурицио Сари)

Обоснована прогноза: Лацио - Милан 1:1

  Сподели
148