Милан и Аталанта ще поделят точките


Н. Гавазов

Милан и Аталанта ще поделят точките

Милан - Аталанта

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 25.02. 2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Даниеле Орсато

Аталанта, която е без загуба в седем поредни мача от Серия А, ще гостува на Милан в опит да намали разликата от 7 точки.

Въпреки загубата с 3:2 в четвъртък, Милан се класира за следващия кръг на плейофите в Лига Европа, след като преди това бе размазал Рен.

Както и на "Сан Сиро", Рафаел Леао записа гол във Франция, където хеттрикът на Бенджамин Бурижо донесе второ поредно поражение на "росонерите".

Докато Милан вече записа най-малко 52 точки на този етап от кампания в Серия А за трети път от четири сезона - толкова, колкото и в предишните 16 - техните слаби надежди за Скудето понесоха може би фатален удар миналия уикенд, когато силно промененият отбор на Стефано Пиоли претърпя неуспех от съседа Монца.

Макар и все още на две точки от втория Ювентус, най-старите врагове на росонерите Интер Милано са с още девет точки преднина на върха и след като бяха елиминирани от Купата на Италия от съперниците в неделя, Лига Европа със сигурност е последният им шанс да претендират за трофей този сезон.

Милан не само се стреми да държи своите гости на разстояние този уикенд, поддържайки или дори подобрявайки своя буфер от седем точки в процеса, но също така ще се опита да избегне загубата в двата мача от Серия А от Аталанта за първи път от 16 години.

Аталанта спечели само три от последните си девет срещи в лигата с Милан, но отборът от Бергамо спечели с 3:2 срещата през декември - когато Адемола Лукман отбеляза два удара, а през януари бергамци се справиха с миланци в Купата на Италия.

Това би трябвало да осигури психологическо предимство за хората на Джан Пиеро Гасперини, които осигуриха шеста поредна победа миналата седмица, побеждавайки борещия се за оцеляване в Серия А Сасуоло.

Аталанта сега е изправена пред решаваща серия от мачове през следващите седмици: след като се справят с Милан, те трябва да се срещнат с Интер следващата сряда, а в началото на март с четвъртия Болоня.

Жребият в петък изправи отбора на Гасперини - който не участва в плейофите поради оглавяването на своята група - срещу Спортинг КП в 1/8-финалите на Лига Европа, а първият мач от този двубой ще последва три големи вътрешни теста.

След като направи шест промени при загубата от Монца миналата седмица, Стефано Пиоли ще трябва да използва пълен състав, въпреки пътуването до Бретан в средата на седмицата.

Старши -треньорът на Милан бе подсилен от завръщането на Пиер Калулу, Фикайо Томори и капитана Давиде Калабрия към пълноценни тренировки и докато последният дори може да започне в неделя, останалите може просто да стигнат до пейката.

Тъй като Лука Йович трябва да изтърпи наказание за изгонването си при последното излизане в лигата, мястото на Оливие Жиру отпред е напълно безспорно. Френският нападател има 12 гола в Серия А през този сезон и не му достига само един, за да достигне най-добрия си сбор във висшия дивизион на Италия.

Междувременно Чарлс Де Кетелере, собственост на Милан , направи блестящ старт на 2024 г. и белгиецът ще се стреми да увеличи резултата си от шест гола и шест асистенции, откакто пристигна в Аталанта под наем.

Иначе отсъстващи за бергамци са Адемола Лукман, който все още се бори с проблем с глезена и ще се присъедини към контузения защитник Хосе Луис Паломино.

Аталанта (10) и Милан (12) са единствените два отбора от Серия А, които са отбелязали поне 10 гола чрез резервите през този сезон, така че не е изключено да видим късни голове. Напълно е възможно точките да бъдат раздели след последния съдийски сигнал, което означава, че ще бъде запазена хватката на "росонерите" върху третото място.

Прогноза: Милан – Аталанта 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)
 
Карнесеки
   
Скалвини
Джимсити
Колашинац
Холм
Де Рун
Ендерсън
Руджери
Купмайнерс
Миранчук
Де Кетелере
Жиру
Леао
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Бенасер
Ернандес
Кяер
Габия
Калабрия
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Аталанта 1:1

  Сподели
154