Милан ще пречупи Наполи


Н. Гавазов

Милан ще пречупи Наполи

Милан - Наполи

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 11.02.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Даниеле Довери

Последните двама шампиони на Серия А се сблъскват в неделя вечер -  Милан посреща Наполи на “Сан Сиро" като и двата тима ще се опитат да удължат серията без загуба в Серия А, тъй като домакинът избегна поражение в осем поредни мача, докато гостите търсят своя четвърти пореден мач без загуба.

Милан е на трето място с 49 точки, 11 точки зад първия Интер в 23 мача. Милан спечели последния си мач от Серия А с 3-2 на Стадио "Бенито Стирпе" срещу Фрозиноне, удължавайки серията си без загуба до осем (победи, 6 равенства, 2 загуби). . "Росонерите" губеха с 2:1, но Матео Габия вкара втория гол за гостите - Оливие Жиру по-рано беше увеличил броя си от голове до 19 в 20 мача в лигата, което вече е най-много за френския нападател в една Серия А сезон. Девет минути преди края резервата Лука Йович донесе победата, превръщайки Милан в отбора с най-много голове чрез резерви (10) във висшия дивизион на Италия. След като преди това победиха Удинезе с 3-2 и завършиха наравно 2-2 с Болоня, отборът на Стефано Пиоли със сигурност започна 2024 г. с нова увереност в последната третина, въпреки че също допусна поне два пъти във всеки от последните си три мача.

През последните осем кръга те могат да се похвалят с 2,5 точки средно на мач в Серия А - по-малко от Интер през този период - и не могат да бъдат напълно изключени от тазгодишната надпревара за Скудето.

В допълнение към загубата си в четвъртфиналите на Шампионска лига през миналия сезон, Наполи също бе победен с 4:0 от Милан в иначе успешната кампания 2022-23, през която успяха да заменят "росонерите" като италиански шампион.

Разбира се, защитата на титлата на "партенопеите" едва ли върви по план, като бившият наставник Валтер Мадзари сега отново е на пейката като наследник на непопулярния Руди Гарсия - но с малък ефект.

След мрачно нулево равенство, при което не успяха да отправят нито един удар срещу Лацио на Стадио "Олимпико", Наполи имаше известна опасност да падне на 10-о място преди домакинския мач срещу Верона миналата седмица.

Наполи все пак постигна измъчена победа с 2-1 над Хелас Верона, удължавайки непобедената си серия до три (победи, 2 равенства, 1 загуби, 0), оставяйки на осмо място с 35 точки.

Въпреки че постоянно се борят да отговорят на очакванията пред собствените си фенове, хората на Мадзари също започнаха да се провалят на пътя: те са без гол в четири мача като гост, продължаващи назад до ноември, изравнявайки най-лошата серия на клуба от 1979 г. насам.

Въпреки че Малик Тиау се завърна към пълноценни тренировки, след като бе извън терените поради контузия на подколянното сухожилие в продължение на два месеца, дефанзивният отдел на Милан продължава да не разполага с достатъчно играчи, тъй като Пиер Калулу и Фикайо Томори все още не са на разположение. Предполага се, че Исмаел Бенасер ще замени Рейндерс, който е наказан. Очаква се Оливие Жиру отново да е е начело на атаката, след като преди това отбеляза пет гола срещу Наполи във всички турнири - той се нуждае от още един (или асистенция) тази седмица, за да запише 20 гола за първи сезон от 2015 г. 16.

За гостите се завръщат от контузии Алекс Мерет и Матиас Оливера, докато Пьотр Зилински - който се очаква да напусне със свободен трансфер това лято - се завръща след мускулно разтежение. Въпреки това Марио Руи отсъства поради наказание, така че привлеченият през януари Паскуале Мацоки може да се появи на левия фланг.

След като Виктор Освенхен ще играе за Нигерия във финала на Купата на Африканските нации - заедно със Саму Чуквуезе от Милан - Джовани Симеоне е фаворит да започне отпред, подкрепян от победителя в мача от миналата седмица Хвича Кварацхелия и Матео Политано. Последният отбеляза пет гола срещу Милан в Серия А, а четири дойдоха на Сан Сиро.

Когато двете страни се срещнаха за последен път в Серия А, те записаха равенство 2-2 на "Стадио Диего Армандо Марадона" през октомври. Оливие Жиру поведе "росонерите" с две попадения, като в 22-ата и 31-ата минута. Матео Политано и Джакомо Распадори бяха точни за "партенопеите".

Домакините от Милан са с осем победи, едно равенство и само две загуби в 11 домакинства от Серия А. "Росонерите" имат поредица от шест мача без загуба като домакин (5 победи, 5 равенства, 1 загуба), датираща от ноември 2023 г. срещу Фиорентина. Като гост Наполи има пет победи, три равенства и три загуби. Последният път, когато спечелиха като гост, това бе ноември 2023 г. срещу Аталанта. Оттогава неаполитанци имат 1 равенство и 3 загуби навън.

В последните си шест мача в лигата, Милан спечели пет и направи едно равенство. Междувременно Наполи постигна две победи, две равенства и две загуби в последните си шест.

Тежък сблъсък и за двата тима. Наполи все още се опитва да намери формата си, докато Милан набира скорост и вероятно ще успее да преодолее минимално съперника си.

Прогноза: Милан – Наполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Валтер Мадзари)
 
Голини
   
Остегард
Рахмани
Жезуш
Де Лоренцо
Ангуиса
Лоботка
Мацоки
Политано
Симеоне
Кварацхелия
Жиру
Леао
Лофтъс-Чийк
Пулишич
Адли
Бенасер
Ернандес
Габия
Кяер
Калабрия
   
Мейнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Наполи 1:0

  Сподели
180