Рома – Интер: Без победител


Н. Гавазов

Рома – Интер: Без победител

Рома - Интер

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 10.02.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Марко Гуида

Рома и Интер се изправят на "Стадио Олимпико" в събота, като и двата отбора са в разгара на успешни серии от Серия А -  домакините търсят четвъртата си поредна победа, докато гостите са непобедени в последните си 16 мача.

Рома е на пето място с 38 точки в 23 мача. Когато двата тима се срещнаха за последен път в Серия А, Интер спечели с 1-0 на Стадио "Джузепе Меаца" през октомври. Маркус Тюрам се разписа за "нерадзурите" в 81-ата минута. Наистина столичният клуб също е без победа във всеки от последните шест шампионатни срещи на отборите на Стадио "Олимпико" - суша, датираща от края на 2016 г.

Въпреки това, след уволнението на бившия шеф на Интер Жозе Моуриньо миналия месец, Рома спечели всеки от първите си три мача под ръководството на новия треньор Даниеле Де Роси, включително разгромът с 4:0 над Каляри миналата седмица, при което Пауло Дибала отбеляза дубъл, а капитанът Лоренцо Пелегрини продължи серията да вкарва. Друга победа днес ще направи от Де Роси първият наставник, който поема ръководството през сезон на Серия А и незабавно печели четири поредни мача за повече от десетилетие.

Последният мач на Интер в лигата бе триумф с 1-0 над Ювентус у дома, за да удължи непобедената си серия до 16 (Победи 13 Равенства 3 Загуби 0), оставяйки ги на върха в таблицата с 57 точки, четири точки над Ювентус в 22 мача. Всъщност "нерадзурите" имаха няколко други шанса да поставят резултата извън съмнение, но успехът все пак им осигури шеста победа от шест срещи.

Така Интер стана едва вторият клуб, който някога е отбелязвал гол в 22 поредни мача от началото на сезон в Серия А, и не само, че вече има преднина от четири точки пред Юве - с един мач по-малко - но импулсът е на тяхна страна с наближаването на пролетта.

Мярка за тяхното постоянно превъзходство е, че отборът на Симоне Индзаги може да се похвали с най-добрата голова разлика в петте най-добри първенства в Европа, като +41 е едно по-добро от Байерн Мюнхен.

Въпреки престоя си встрани поради контузия, бившият защитник на Байерн Бенджамин Павар бе интегриран в вече впечатляващата тройка отзад, зад която Ян Зомер - който също напусна Мюнхен миналата година - се оказа повече от способен заместник на Андре Онана .

Малко вероятно е Симоне Индзаги да промени печелившата формула, така че ще видим Интер в познатата им схема 3-5-2, с малко промени в състава.

Само Хуан Куадрадо и Давиде Фратеси са отстранени поради контузия.

Маркус Тюрам ще се присъедини към капитана Лаутаро Мартинес отпред, като последният е само на един гол от достигането на 20 в три последователни кампании; междувременно халфът Хакан Чалханоглу ще се стреми да постигне двуцифрени за втори път в кариерата си - и за първи път от 10 години - след като също така завърши най-много подавания в Серия А този сезон, средно 60 на мач.

Бившият нападател на Интер Ромелу Лукаку , който вкара 57 пъти в 97 мача за "нерадзурите" в лигата, не успя да намери вратата за Рома миналата седмица, така че все още му липсва един гол, за да вкара 10 или повече за девети път през последното десетилетие.

Отново Пауло Дибала и Стефан Ел Шаарауи трябва да подкрепят Лукаку в атаката на домакините.

Въпреки че Сардар Азмун се завръща след отпадането на Иран от Купата на Азия, Тами Ейбрахам и Крис Смолинг все още не са на разположение – въпреки че последният наскоро се завърна към тренировки – докато Еван Ндика ще се състезава за Кот д'Ивоар във финала на Купата на Африка в неделя.

Домакинът Рома бе труден за победа на Стадио Олимпико този сезон с осем победи, три равенства и само една загуба в 12 състезания от Серия А. Интер не е побеждаван в мачове като гост в лигата този сезон с девет победи и две равенства навън. "Нерадзурите" са в поредица от 12 мача без загуба като гост (победи 10 равенства 2 загуби 0). Последният път, когато бяха победени като гост, беше през май 2023 г. срещу Наполи.

В последните си шест мача в лигата Рома спечели три, направи едно равенство и загуби две. Междувременно Интер постигна пет победи и едно равенство в последните си шест.

Два отбора в добра форма се срещат в събота вечерта, когато новопридобитата увереност на домакините ще бъде наистина подложена на изпитание. Рома (15) и Интер (14) отбелязаха повече голове от всички останали отбори в последните 15 минути на мачовете от Серия А този сезон, така че това може да доведе до богата на събития кулминация на сблъсъка.

Предложението ни е за равенство, като поне едно попадение ще падне в последните 30 минути на срещата.

Прогноза: Рома – Интер 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Бастони
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
артинес
Лукаку
Дибала
Ел Шаарави
Кристанте
Паредес
Пелегрини
Анджелино
Йоренте
Манчини
Карсдорп
   
Патрисио
 
Рома (Даниеле Де Роси )

Обоснована прогноза: Рома - Интер 2:2

  Сподели
185