Интер и Ювентус ще поделят точките


Н. Гавазов

Интер и Ювентус ще поделят точките

Интер - Ювентус

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 04.02.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Фабио Мареска

Интер и Милан се срещат в централния мач на кръга в Серия А.

Мачовете между тези два отбора винаги са голямо събитие, но фактът, че разликата между тимовете е само една точка, допринася за увеличаване на вълнението от предстоящия мач. Междувременно "нерадзурите" имат още един мач в запас, тъй като клубът пропусна турнето поради участие в Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия.

Интер е в превъзходна форма, с пет поредни победи - включително две в Саудитска Арабия, където успешно защити Суперкупата на Италия - за началото на 2024 г.

Последният път, когато "нерадзурите" спечелиха първите си шест мача за една календарна година, се случи преди около 17 години, но сега те можеха да се справят с това постижение, ако победят в Дербито на Италия.

Отборът на Симоне Индзаги откри мрежата във всичките си 21 мача от най-висок клас този сезон и след победата с 1-0 над Фиорентина миналата седмица с още едно голово представяне, те ще станат едва вторият клуб, който някога е отбелязвал в 22 поредни игри от началото на сезон в Серия А, присъединявайки се към Ювентус.

Интер, който спечели трета поредна Суперкупа, като победи Наполи миналия месец, имаше предимство пред Юве в последните сблъсъци за купата и все още е фаворит на повечето експерти за оглавяване на лигата, въпреки скорошното възраждане на старите им съперници.

Изглежда, че се разгръща надпревара с два коня за Скудетото - само Милан е в обхвата на двамата основни претенденти, но вече е далеч назад - така че залозите не могат да бъдат много по-високи в неделя вечерта.

Когато Интер бе коронован като шампион преди три години, точно тогава приключи безмилостната серия от успехи на "бианконерите", но ето, че торинци се върнаха и са готови да се бият за титлата.

Равенство 1:1 в първата среща през ноември, когато голове на Душан Влахович и Лаутаро Мартинес разпределиха плячката в Торино, остави Ювентус със седем точки от възможни девет в последните им три срещи в лигата с Интер.

Победата в Милано сега би ги издигнала над старите им съперници и обратно на върха на Серия А, след като претърпяха продължителен период в сянката на "нерадзурите".

Момчетата на Макс Алегри със сигурност ще пристигнат на "Сан Сиро" уверени, че ще постигнат нов положителен резултат, след като записаха 53 точки досега - във всичките 10 предишни случая, в които Юве е взел толкова на този етап от сезона, те винаги са завършвали първи.

Седем победи в осем мача във всички състезания помогнаха на "бианконерите" да намалят разликата с Интер и да си осигурят място в полуфиналите на Купата на Италия, въпреки че загубиха точки за първи път тази година при домакинското равенство 1-1 с Емполи миналата седмица.

Ранният червен картон на Аркадиуш Милик остави Юве в затруднено положение на стадион "Алианц", но Влахович - прероден през 2024 г. - отбеляза след паузата, преди Томазо Балданзи да изравни за гостите по-късно.

Това остави Алегри да чака да стане първият треньор, достигнал крайъгълен камък от 1000 точки в Серия А, но победа в неделя ще го изкачи над нея, а по-важното е, че Юве ще оглави класирането.

Симоне Индзаги, който води на Макс Алегри с 4-2 по отношение на директните победи в Дерби д'Италия, няма много липсващи, с които да се бори тази седмица - само бившето крило на Юве Хуан Куадрадо ще отсъства поради контузия.

Италианските национали Франческо Ачерби и Федерико Димарко трябва да се завърнат в стартовите 11 на домакините, докато Николо Барела и Хакан Чалханоглу се завръщат в игра след наказание.

Капитанът и голмайстор Лаутаро Мартинес отново си партнира с Маркус Тюрам в предни позиции, след като отбеляза 19 пъти в 19 мача в лигата този сезон: още един удар в Серия А ще накара "Ел Торо“ да стане едва третият играч на Интер, отбелязал 20 гола в три последователни кампании.

Основният стрелец на Юве, Душан Влахович, не успя да отбележи в седем предишни мача срещу двата милански клуба на "Сан Сиро", но сръбският нападател отбеляза пет пъти в последните си три мача и със сигурност ще е титуляр, като Аркадиуш Милик е наказан.

На фона на тих зимен прозорец в Серия А, Ювентус привлече Карлос Алкарас под наем от Саутхемптън, но аржентинският полузащитник трябва да започне на пейката, тъй като Адриен Рабио може да се възстанови от проблем с прасеца навреме за игра.

Федерико Киеза все още е обезпокоен от мускулен проблем, но може да се появи като резерва, докато другият му нападател Мойс Кийн няма да участва, след като преминаването към Атлетико Мадрид се провали, след като той не премина медицински преглед.

Интер (13) и Ювентус (12) събраха най-много чисти мрежи в Серия А този сезон, допуснаха най-малко изстрели към вратата и получиха най-малко голове. След напрегната безизходица в обратния мач през ноември, двойката може да завърши наравно и в двата мача от лигата за първи път от 2002 г.: предпазливостта ще бъде на първо място на "Сан Сиро".

Прогноза: Интер - Ювентус 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Камбиасо
Макени
Локатели
Рабио
Костич
Йлдъз
Влахович
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Ювентус 0:0

  Сподели
233