Милан ще се справи с Фрозиноне


Н. Гавазов

Милан ще се справи с Фрозиноне

Фрозиноне - Мила

Стадион: "бенито Стирпе", Фрозиноне

Дата: 03.02.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Лука Пайрето

Фрозиноне приема намиращия  се във форма отбор на Милан, който няма загуба в седем мача от Серия А.

"Канарчетата" направиха 1:1 на гости на Хелас Верона в последния кръг, като получиха гол в добавеното време на първата част. В много случаи това е удар за тима, получил попадението, но хората на Еузебио ди Франческо намериха воля и изравниха чрез Кайо Хорхе десет минути след почивката. Седмица по-рано Фрозиноне победи Каляри с 3:1 и така сложи край на серията от седем мача без успех, с шест поражения в този период. Така шампионът на Серия В от миналия сезон събра 23 точки и се намира на 13-то място в таблицата за клаисране.

Милан завърши наравно 2-2 срещу Болоня на Стадио Джузепе Меаца в последния си мач от Серия А, за да удължи своята непобедена серия до седем (победи, 5 равенства, 2 загуби, 0), поставяйки ги на трето място с 46 точки в 22 мача. Те изостават с осем точки от първия Интер. Отборът на Стефано Пиоли - който има 10 точки пред четвъртото място - е непобеден в лигата от близо два месеца и все още притежава една от най-добрите домакински статистики в Серия А, но е по-малко надежден на гости.

Докато Милан спечели последните си две мача навън, побеждавайки Емполи и Удинезе, в събота те ще се стремят да отбележат три последователни победи като гост за първи път от края на 2022 г.

Грандът от втория град ще го направи срещу съперници, от които никога не е губил в италианския висш дивизион - и те също така имат средно над два гола на мач срещу Фрозиноне, който беше разбит с 3-1 в обратния мач през декември. Когато двата тима се срещнаха за последен път в Серия А, Милан спечели с 3-1 на Стадио Джузепе Меаца през декември. Лука Йович откри резултата за "росонерите" в 43-ата минута. Кристиан Пулишич и Фикайо Томори също бяха точни. Марко Брешанини отбеляза за Фрозиноне в 82-ата минута.

Въпреки че Исмаел Бенасер, който наскоро се завърна от Купата на Африканските нации с мускулна контузия, започна да тренира, Ясин Адли трябва отново да си партнира с Тиджани Рейндерс в опорната зона на Милан този уикенд. Матео Габиа също е настроен да продължи в централната защита, тъй като Фикайо Томори , Малик Тиау и Пиер Калулу не са на разположение, докато Марко Пелегрино току-що се присъедини към Салернитана под наем.

Междувременно Фрозиноне може да пусне новопристигналия Емануеле Валери като ляв бек, тъй като останалите защитници Рикардо Маркица , Антъни Ойоно , Матеус Лусуарди и Кевин Бонифази са извън състава. Иларио Монтериси обаче се завърна като резерва миналата седмица и може да участва в защитната четворка на домакините.

Друго скорошно попълнение, наетият от Торино Демба Сек , може да се присъедини към притежаваната от Ювентус звезда Матиас Суле в предни позиции. Соул има девет гола в лигата до момента и може да стане първият човек, който достига двуцифрено число в един сезон в Серия А за Фрозиноне.

- Домакините от Фрозиноне имат шест победи, две равенства и три загуби този сезон в 11 състезания от Серия А на родна земя.

- В мачовете от лигата далеч от Стадио Джузепе Меаца този сезон Милан има шест победи, три равенства и две загуби. "Росонерите" са в поредица от три мача без загуба като гост (победи 2 равенства 1 загуби 0). Те не са побеждавани като гост от декември 2023 г. срещу Аталанта.

- В последните си шест мача в лигата Фрозиноне записа една победа, едно равенство и четири загуби.

- Междувременно Милан спечели четири и направи две равенства в последните си шест.

Тимът с най-много голове през първото полувреме този сезон (Милан, 24) се изправя срещу отбора, който е допуснал повече през първите 45 минути от всеки друг (Фрозиноне, 20).

Съветът ни е да заложим на Милан, с гол на Жиру през първата част.

Прогноза: Фрозиноне - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Калабрия
Кяер
Габия
Ернандес
Рейндърс
Адли
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Жиру
Сек
Хорхе
Соул
Харуи
Беренечеа
Мацители
Валери
Романьоли
Околи
Монтеризи
   
Турати
 
Фрозиноне (Еузебио ди Франческо)

Обоснована прогноза: Фрозиноне - Милан 1:2

  Сподели
165