Милан няма да прости на Болоня


Н. Гавазов

Милан няма да прости на Болоня

Милан - Болоня
Стадион: "Сан Сиро“, Милано
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

След като измъкна победата с 3-2 миналия уикенд, Милан търси пети пореден успех в Серия А в събота вечерта, когато приема Болоня на "Сан Сиро“.


В мач, помрачен от расистки скандирания, които доведоха до прекъсване на срещата, тъй като и двата отбора напуснаха терена, Милан отбеляза два гола през последните 10 минути, за да преодолее Удинезе през миналата седмица.

Злоупотреба, насочена към вратаря Майк Мейнян през първото полувреме, впоследствие доведе до доживотни наказания на четирима фенове на клуба от Удине и отборът на французина в крайна сметка спечели максимален брой точки, благодарение на късните удари на Лука Йович и Ноа Окафор .

След поредица от девет мача в лигата, в които спечелиха само три пъти, Милан надделя във всичките си последни четири, отбелязвайки по три гола във всеки от последните три - срещу Емполи, Рома и след това Удинезе.

Последните резултати може да затегнаха хватката на "росонерите“ за третото място, но те остават по-назад от Ювентус и градския съперник Интер в надпреварата за Скудетото, започвайки този уикенд със седем точки по-малко от първото място.

Следователно е необходима още една победа, за да се поддържа натиск върху водещото дуо в Серия А, а прецедентът със сигурност предполага, че те могат да се справят с Болоня: включително победа с 2-0 на “Стадио Дал,Ара“ в деня на откриването на този сезон, Милан е непобеден в 16 мачове в лигата срещу "рособлу“, като печели 13 пъти.

Наистина, Болоня не са отбелязали нито един гол в нито един от последните си три мача като гост срещу Милан, като последният им бе вкаран от Такехиро Томиясу през юли 2020 г.

"Россоблу“ обаче имат по-приятни спомени от гостуването на "Сан Сиро“ в края на миналата година, когато изумиха Интер с вълнуващо завръщане в Купата на Италия.

По времето, когато бе във форма, Болоня не само си осигури място на четвъртфиналите за Купата, като победи "нерадзурите“, но също така се промъкна в челната четворка на Серия А; обаче този импулс оттогава е спрял и те се свлякоха на осмо място след поредица от една точка от три игри.

Малко след като напуснаха Купата чрез изпълнение на дузпи, хората на Тиаго Мота загубиха с 2-1 от аутсайдера Каляри последния път.

Сега, след две седмици почивка - поради престоя на Фиорентина в Саудитска Арабия за новоразширената Суперкупа на Италия - Болоня се завръща в игра, търсейки ново начало.

Въпреки това, след като загуби последните си два мача като гост - след като остана непобеден в 10 от предишните 11 - мачът 100 на Мота като мениджър на Серия А представлява особено тежък тест.

 

Тъй като Малик Тиау , Фикайо Томори и Пиер Калулу остават извън терените поради контузия, Милан вероятно ще назове същите четирима защитници, които започнаха в Удине миналата седмица, като Матео Габиа ще си партнира със Симон Кяер в сърцето на отбраната на домакините.

Въпреки че Исмаел Бенасер се завърна от обречената кампания на Алжир за Купата на Африканските нации, Стефано Пиоли също е настроен да запази двойката си в центъра на полузащитата Ясин Адли и Тияни Рейндерс .

Оливие Жиру трябва да оглави атаката на "росонерите", но резервните нападатели Ноа Окафор и Лука Йович могат да се похвалят с най-доброто съотношение голове към минути в Серия А, съответно с един на всеки 103 минути и един на всеки 118 минути. За много по-дълъг период клубната легенда Златан Ибрахимович вкарваше средно на всеки 123 минути.

Междувременно, Тиаго Мота – който се завръща на сцената с няколко триумфа като играч на Интер – има отново на разположение наетия от Милан Алексис Салемейкерс този уикенд, а водещият голмайстор Джошуа Зиркзее се завръща след отстраняване.

Щефан Пош обаче трябва да изтърпи наказание от един мач, така че ветеранът защитник Лоренцо Де Силвестри трябва да се намеси като десен бек; Адама Сумаоро и Дан Ндойе - последният от които вкара гола на Болоня в продълженията при победата за купата на Сан Сиро през декември - и двамата отсъстват поради контузия.


Милан спечели осем от 10 домакински мача в Серия А досега, като допусна само пет гола в процеса, и "росонерите“ трябва да преодолеят отбора на Болоня, който започна да буксува. Предложението ни е за победа на Милан с гол на Жиру.

Прогноза: Милан – Болоня 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181