Ювентус ще прегази Емполи


Н. Гавазов

Ювентус ще прегази Емполи

Ювентус - Емполи
Стадион: "Алианц“, Торино
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 19:00
Съдия: Ливио Маринели


Възраждащият се Ювентус посреща Емполи в мач от 22-ри кръг на Серия А.

Докато Юве току-що вкара 18 гола в пет мача - в най-добрия си старт на година от 1932 г. - техните опоненти имат най-слабата атака в лигата, отбелязвайки само едно попадение в последните си пет срещи.


Ангажиментите на Интер в Саудитска Арабия дадоха възможност на Ювентус да се възползва от шанса да стигне до върха в Серия А миналата неделя, когато срещна Лече на Стадио Виа дел Маре.

Сръбският нападател Душан Влахович последва брилянтния си двубой срещу Сасуоло – и вкара нови два гола, за да помогне на своите да спечелят с 3:0 в Апулия дслед силно оспорвано първо полувреме.

Седем поредни победи изпратиха "бианконерите" на полуфиналите в Купата на Италия и потвърдиха статута им като главни конкуренти на Интер за Скудетото, а потенциално решаващо Дерби на Италия между старите съперници ще се проведе на Сан Сиро следващата седмица.

Непобеден в последните си 16 мача в лигата, това е едва 10-ият сезон във висшия дивизион, в който Ювентус надхвърли 50 точки след 21 мача, и интересното е, че торинци продължиха да завършват първи във всеки предишен случай.

С нов успех в събота Макс Алегри не само ще види своя отбор да се придвижи с четири точки пред Интер - въпреки че е играл още два пъти - но също така ще стане първият треньор, който някога е достигал крайъгълен камък от 1000 точки в Серия А.

Всъщност тосканският тактик току-що надмина миналогодишния треньор, носител на Скудетото, Лучано Спалети (996), което може да вещае добре шансовете на Юве тази година.


В допълнение към домакинското поражение с 2-0 в обратния мач през септември, Емполи загуби 12 от своите 14 мача като гост срещу Ювентус в Серия А, като беше победен с 4-0 при последното си гостуване на стадион "Алианц“.

В същото време трябва да кажем и за добрия дебют на новия треньор Давиде Никола миналата неделя, когато тосканци пометоха Монца с 3:0, като наскоро пристигналият Шимон Зурковски отбеляза хеттрик в първия си старт след завръщането си на Стадио Кастелани на заем.

Емполи натрупа едва 16 точки досега - най-лошият общ резултат на клуба на този етап от кампания във висшата лига - и е на предпоследно място в класирането, като само Салернитана е под тях.

Бившият наставник Аурелио Андреацоли бе уволнен по-рано този месец, след загуба от Хелас Верона, която остави отбора му на пет точки от безопасността и средно доста под един гол на мач.


Новото попълнение Тиаго Джало, който потвърди преминаването си от клуба от Лига 1 Лил по-рано тази седмица, не се очаква да започне за Ювентус в събота вечерта, когато Макс Алегри трябва да назове състава.

Федерико Киеза все още е възпрепятстван от мускулен проблем, докато другият му нападател Мойс Кийн няма да участва, тъй като е близо до трансфер под наем в Атлетико Мадрид.

Адриен Рабио е на път да пропусне отново, така че Фабио Мирети може да се появи в средата на терена на домакините, а мощното партньорство на Кенан Йълдъз и Душан Влахович може да бъде запазено отпред.

Влахович (пет) и Шимон Зурковски от Емполи (четири) са голмайсторите на Серия А за 2024 г., като последният ще бъде едно от първите имена в отборния лист на Давиде Никола в Торино.

Ветераните нападатели Франческо Капуто (глезен) и Матиа Дестро (мускулест) са изключени от състава на гостите поради контузия, като защитното трио Джузепе Пецела (глезен), Симоне Бастони (бедро) и Тирон Ебуехи (също бедро) също са извън игра.

Наетият от Лацио Матео Канчелиери се завръща след наказание.


Трудно можем да си представим резултат, който е друг от победа за Ювентус. Емполи показа признаци на живот, но мачът с "бинаконерите“ няма да е този, с който ще бъде продължено показаното срещу Монца миналата седмица.

Прогноза: Ювентус – Монца 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163