Ювентус ще оглави класирането след победа в Лече


Н. Гавазов

Ювентус ще оглави класирането след победа в Лече

Лече - Ювентус

Стадион: "Виа дел Маре", Лече

Дата: 21.01.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Даниеле Довери

Поради ангажиментите на Интер в Саудитска Арабия, Ювентус може да излезе начело в Серия А в неделя, когато се срещне с Лече на Стадио "Виа дел Маре".

Гостите ще се опитат да запишат седми пореден успех във всички турнири, докато техните домакини все още търсят първи успех за 2024 г.

Лече спечели само един от последните си 15 мача срещу Ювентус в Серия А, като загуби в 11 случая - включително всеки от последните четири, с общ резултат 8-1 в полза на Юве.

Докато техните знаменити посетители се подготвят за битка за италианската титла, основната цел на "вълците" през този сезон е да осигурят оцеляване във висшата лига за втора поредна година.

Може да се наложи да удължат похвалния си рекорд като домакин, за да останат на повърхността този път, тъй като след загубата миналата седмица с 1:0 от Лацио в Рим, Лече е един от трите отбора, които все още нямат нито една победа като гост, заедно с Каляри и Фрозиноне.

Роберто Д'Аверса обаче видя отбора си да бъде побеждаван само два пъти на "Виа дел Маре", но също така те са в непобедена серия от четири мача в лигата на това място.

Пътуването до Генуа следващата седмица може да се окаже по-важно от гледна точка както на победа над пряк съперник, така и на прекратяването на дългата им суша откъм победи като гост, но така или иначе днес Лече е изправен пред голямо изпитание.

Попадение на Душан Влахович в добавеното време донесе победата на Ювентус като гост на Салернитана преди две седмици, а е очевидно, че сърбинът намери обувките си за стрелба, след като вкара и два гола при домакинството на Сасуоло в миналия кръг от Серия А, при това и двете попадения бяха брилянтни, извън наказателното поле. Мач за Купата раздели тези две срещи, като този път се прояви друг нападател в лицето на Аркадиуш Милик, който реализира хеттрик срещу Фрозиононе.

Непобедени в последните си 15 мача в лигата, печелейки не по-малко от 12, "бианконерите" са в рамките на един мач, за да изравнят най-добрата си подобна серия след завръщането на Макс Алегри - серия от 16 между ноември 2021 г. и март 2022 г.

Няма съмнение, че Ювентус е главният съперник на Интер за Скудетото през този сезон и победата на "Виа дел Маре" ще издигне хората на Алегри с една точка над старите им съперници  на върха.

Остават два кръга преди решаващото Дерби на Италия между двата съперника на "Сан Сиро", така че Юве трябва да направи сравнително лесен графика си, който да работи в негова полза: те ще бъдат домакини на борещия се Емполи следващия уикенд, шест дни след като се справят с Лече.

Напомняме само, че победата с 1-0 в мача през септември дойде благодарение на удар на Милик на "Алианц".

Макс Алегри може да направи няколко промени в титулярните си 11 в неделя вечерта, тъй като Уестън Маккени и Федерико Гати се завръщат след наказание и могат да бъдат поставенив състава на гостите.

Дългосрочно отсъстващият Матиа де Шильо е единственият човек, който пропуска поради контузия.

Междувременно Лече ще бъде без Хамза Рафия, Ахмед Туба и Ламек Банда, всички от които играят за Кот д'Ивоар на Купата на Африка.

Никола Сансоне наскоро имаше проблем с прасеца, но може да се върне на резервната скамейка тази седмица.

Ювентус превъзхожда съперника си във всяка една линия, така че фаворитът в мача са гостите. Всеки резултат, без победа за торинци би бил изненадващ.

Прогноза: Лече - Ювентус 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Камбиасо
Макени
Локатели
Рабио
Костич
Влахович
Киеза
Стрефеца
Кръстович
Удин
Каба
Рамадани
Гонзалес
Гало
Понграчич
Баширото
Джендрей
   
Фалконе
 
Лече (Роберто Д'Аверса)

Обоснована прогноза: Лече - Ювентус 0:2

  Сподели
197