Милан ще сложи край на тригодишната суша в Удине


Н. Гавазов

Милан ще сложи край на тригодишната суша в Удине

Удинезе - Милан

Стадион: "Блуенерги", Удинезе

Дата: 20.01.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Фабио Мареска

Все още изоставащ зад първите два в Серия А, Милан има за цел да окаже по-голям натиск върху своите съперници за титлата, когато гостува на Удинезе в събота.

Победата над Рома миналата седмица затегна хватката на Милан на третото място, докато в същото време домакините им спечелиха само една точка през 2024 г. и се намират опасно близо до зоната на отпадане - и двата тима имат своите основания да вземат нещо в този сблъсък, въпросът е в каква степен ще го направят.

Възстановявайки се от отпадането в Купата на Италия в средата на миналата седмица от Аталанта БК, Милан се наложи над Рома, постигайки трета поредна победа в Серия А, като победата на "росонерите"  с 3:1 предизвика уволнението на Жозе Моуриньо.

Остават обаче въпроси относно бъдещето на човека, който в момента е начело на тима от "Сан Сиро".

Милан вече бе елиминиран от Шампионска лига и продължава две десетилетна суша в Купата, плюс това хората на Стефано Пиоли изостават на около девет точки от лидера в лигата Интер в преследването им на Скудетото.

През последните осем мача от Серия А обаче те записаха средно над две точки на мач, за да се отдалечат удобно от няколко преследвачи в надпреварата за топ 4 на Италия.

Едно от само двете домакински поражения в лигата този сезон дойде срещу Удинезе през ноември, оттогава Милан победи Пари Сен Жермен и Нюкасъл Юнайтед в Европа и постепенно подобри своята форма на вътрешния арена.

Грандът от втория град в Италия ще се стреми да удължи поредицата си без загуба в Серия А до шест мача след пристигането си в Удине, където обаче не е печелил двубой от лигата повече от три години (последно на 1.11 2020 г. с 2:1 след голове на Кеси и Ибрахимович).

Всъщност, след като излезе начело в обратната среща от този сезон - победа с 1-0, осигурена от дузпа на Роберто Перейра - Удинезе спечели и двете си последни две срещи с Милан.

Сега търсейки рядък хеттрик, фриулци също се надяват да се възстановят от друг удар, претърпян миналия уикенд, когато изпуснаха преднина за седми път в разочароваща кампания 2023-24.

Въпреки че водеха с 2:1 в последните пет минути на "Артемио Франки"  във Фиорентина, те допуснаха от късна дузпа и трябваше да се задоволят с равенство, което на практика доведе до 14 точки, изгубени от 20 мача в лигата.

В резултат на това Удинезе заема несигурна позиция точно над зоната на изпадащите, като е един от петте борещи се клуба, разделени от само две точки в грешния край на класирането.

Гостуванията срещу Аталанта и Ювентус следват срещата с Милан, така че треньорът Габриеле Чофи ще се опита да опровергае предположенията на букмейкърските къщи и да осигури едва втора домакинска победа за сезона в Серия А в събота.

Въпреки че дефанзивното трио Малик Тиау, Фикайо Томори и Пиер Калулу остават отсъстващи поради контузия, дългият списък на липсващите на Милан поне малко се скъси тази седмица, като двама играчи от отбора се стремят да се завърнат срещу Удинезе.

Резервният вратар Марко Спортиело се завръща към пълни тренировки след едномесечно прекъсване, докато Алесандро Флоренци също може да бъде включен от Стефано Пиоли, след като пропусна мача срещу бившия клуб Рома миналата седмица.

Томазо Побега обаче отново е изключен; Исмаел Бенасер и Саму Чуквуезе участват на Купата на Африка.

Докато предната линия на "росонерите" ще бъде водена от втория голмайстор на Серия А Оливие Жиру (10 гола в лигата през 2023-24), Удинезе отново трябва да се обърне към Лоренцо Лука (шест попадения) за вдъхновение отпред.

Бившият футболист на Милан Жерар Деулофеу е един от няколкото играчи, отстранени за домакините, но испанската звезда - който е аут от една година - наскоро ускори възстановяването си. Той се присъединява към Джака Биджол и Енцо Ебосе в лазарета, но халфът Мартин Пайеро може да преодолее мускулното напрежение, което го държеше на пейката срещу Фиорентина.

Като оставим провалът в Купата на Италия, Милан се намира в добра форма и нямаме причина да се съмняваме в предположенията на букмейкърите за фаворита в бслъсъка.

Прогноза: Удинезе - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Калабриа
Кяер
Габия
Ернандес
Рейндърс
Адли
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Жиру
Лука
Перейра
Камара
Ловрич
Уолъс
Пайеро
Ебоселе
Кристенсен
Перес
Ферейра
   
Окойе
 
Удинезе (Габриеле Чофи)

Обоснована прогноза: Удинезе - Милан 1:2

  Сподели
196