Де Роси: Емоцията да седна на нашата скамейка е неописуема


Н. Гавазов

Де Роси: Емоцията да седна на нашата скамейка е неописуема

След като бе назначен за старши -треньор на Рома след скорошното уволнение на португалския специалист Жозе Моуриньо, бившият капитан на "джалоросите" и италиански национал Даниеле Де Роси изрази ентусиазма си от завръщането си в бившия си клуб.

След разочароващото поражение с 1:3 от Милан на "Сан Сиро", Бордът на столичния клуб изчерпа търпението си към Моуриньо и в крайна сметка реши да се раздели със Специалния, тъй като Рома в момента е на девето място с 29 точки и е без победа в последните си пет мача в Серия А.

Така римляните прекъснаха връзките си с Моуриньо след два сезона и половина и избраха бившия капитан Даниеле Де Роси, възпитаник на академията на Рома, който има 459 мача във всички състезания през целия си 18-годишен престой във вечния град.

Де Роси бе назначен за наставник на СПАЛ от Серия В през лятото на 2021 г., което бе първият му опит като старши треньор на клубно ниво. За съжаление, първата възможност за треньор на опорния полузащитник бе краткотрайна, тъй като той беше уволнен през февруари 2023 г. поради това, че СПАЛ се оказа на 18-то място в лигата след първия полусезон.

Фридкинс обаче връчиха на Де Роси шестмесечен договор, който изтича през лятото на 2024 г., включващ опция за допълнителна година. Клубната легенда получи шанс да потърси изкупление след краткия си престой в СПАЛ и да се докаже като треньор в много позната среда и такава, в която да е силно обожаван от привържениците.

Де Роси изрази благодарността си от дадената възможност, както и решимостта си да помогне на "вълците" да променят разказа за този крайно катастрофален сезон:

"Бих искал да благодаря на семейство Фридкин, че ми повериха отговорността за техническото ръководство на Рома: от моя страна не знам друг път освен този на работа, ежедневна жертва и необходимост да дам всичко, което имам в себе си, за да се изправя срещу предизвикателства, които ни очакват от сега до края на сезона.

 Емоцията да мога да седна на нашата скамейка е неописуема, всеки знае какво е Рома за мен, но работата, която очаква всички ни, вече е поета. Нямаме време, нямаме избор: да бъдем конкурентоспособни, да се борим за нашите цели и да се опитваме да ги постигнем са единствените приоритети, които моят персонал и аз сме си поставили".

  Сподели
192