Президентът на Салернитана: Този футбол е болен


Н. Гавазов

Президентът на Салернитана: Този футбол е болен

Президентът на Салернитана Данило Ерволино разкритикува работата на рефера Ливио Маринели в мача с Наполи (1:2) от Серия А.

"Искаме мораториум и пълна замяна на всички тези арбитри. Сега се наложи шумно да се поиска оставката на главния комисар Джанлука Роки. Рибата гние от главата.

Нямам думи да опиша скандалното и обидно съдийство в мача с Наполи, унизително е за нашия клуб. Нванкво имаше дузпа и Деме фаулира Чоун преди гола на Наполи. Това са невероятни грешки.

Искаме не само уважение, но и справедливост за нас и всички останали отбори, които се борят за оставане в Серия А и са на ръба на нелепи грешки от страна на полупрофесионалните рефери. Те не са единствените полупрофесионалисти в специализираната индустрия.

Имаме нужда от професионални съдии, които да ръководят мачовете. Отношението на съдиите е лошо. И тогава, като стана дума, в следващия мач стават отмъстителни. Историята ще запомни тези служители като най-лошите в италианския футбол.

Сигурен съм, че Италианската асоциация на реферите скоро ще излезе с изявление, че съдийството в този мач е било безупречно. Ще помним Ливио Маринели през целия си живот. Никой дори не ни се обади да ни се извини.

Индустрията страда от съдийството, което нарежда италианския футбол на последно място по безпристрастност и надеждност. Вече не ни трябват съдии. Обмисляме да заведем дело за обезщетение.

Ако лигата ни извика да играем в друг турнир, ще го обмисля сериозно, защото този футбол е болен“, цитира La Gazzetta dello Sport президента.

Припомняме, че Салернитана заема последното, 20-о място в лигата, с 20 точки.

  Сподели
256