Анонс на 19-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Фрозиноне - Монца

Фрозиноне, въз основа на резултатите от 18 кръга, е на 14-то място в класирането на Серия А, на пет точки пред зоната на изпадащите, така че активно се бори за оцеляване.

В същото време отборът се представя успешно в Купата на Италия, където вече достигна четвъртфиналите. В последния етап от турнира те победиха сензационно шампиона Наполи като гост (4:0).

Клубът претърпя поражение в последния си мач. В Серия А той загуби като гост от Лацио (1:3), въпреки че по време на мача водеше с 1:0.

В последните шест мача във всички турнири отборът zapisa една победа, четири поражения и едно равенство, така че домакините очевидно не са в най-добрата си форма.

Монца заема 11-то място в класирането на Серия А, където изоставането му от зоната на евротурнирите (седем точки) е по-малко от изоставането му от зоната на изпадащите (осем точки).

В последния си мач, който дойде в италианското първенство, клубът изравни, отнемайки точки от действащия шампион Наполи (0:0) като гост.

В последните седем срещи във всички турнири отборът постигна само една победа, три поражения и три равенства, така че гостите имат малки шансове за победа.

Фрозиноне е лек фаворит с коефициент за победа 2.65. Успехът на Монца се оценява на 2.67, равенството на 3.35.

Прогноза: Фрозиноне - Монца 1:1

 

Лече - Каляри

Лече  е на 13-то място в класирането на Серия А, на шест точки пред зоната на изпадащите, така че се бори активно за оцеляване.

Тимът претърпя поражение в последния си мач. В Серия А той загуби като гост на Аталанта (0:1), като допусна единствения гол в 58-ата минута.

В последните два мача, които се проведоха в италианското първенство, отборът претърпя две поражения, така че домакините, ако не криза, то явно имат известен спад във формата.

Каляри заема 18-то място в класирането на Серия А в зоната на изпадащите, зад сигурната 17-та позиция по допълнителни показатели.

В същото време отборът току-що беше отпаднал от Купата на Италия, където на 1/8 финала на 2 януари загуби от Милан (1:4) като гост.

В последния си мач от италианското първенство тимът направи равен, разделяйки точки със своя съперник в битката за оцеляване Емполи (0:0).

Каляри е без победа в последните си 4 срещи, като е бил победен три пъти, така че гостите са в откровено катастрофална форма.

Букмейкърите смятат Лече за фаворит, като коефициентът за победа е 2.20. Успехът на Каляри се оценява на 3,40, равенството на 3,30.

Прогноза: Лече - Каляри 1:0

 

Сасуоло - Фиорентина

Сасуоло се провали в мачовете през декември. Отборът е без победа в шест мача, а треньорският щаб не успява да преодолее кризата.

Първият официален мач през 2024 г. също бе неуспешен. Сасуоло игра в Бергамо с Аталанта. Гостите загубиха с 1:3.

За последно отборът спечели на 26 ноември. Тогава Сасуоло победи Емполи като гост с 4:3.

В момента клубът е на 16-о място в таблицата на Серия А с 16 точки от 18 мача.

Фиорентина е на 4-то място след 18 кръга. Клубът има добри шансове да спечели място в Шампионска лига.

"Виолетовите“ завършиха 2023 г. с гръм и трясък. Отборът е в серия от три победи. Преди това успя да победи Верона, Монца и Торино. В същото време Фиорентина не допусна нито един гол за 270 минути.

За последно Фиорентина загуби на 25 ноември. Тогава тосканци загубиха от Милан като гост с резултат 0:1.

Гостите се считат за фаворити в предстоящия мач. Спечелването на три точки обаче няма да е лесно. Сасуоло е сериозно настроен за битка и слагане на край на лошата серия.

Прогноза: Сасуоло - Фиорентина 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
275