Де Лаурентис: Луис Енрике поиска огромна заплата


Н. Гавазов

Де Лаурентис: Луис Енрике поиска огромна заплата

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис говори за преговорите с Тиаго Мота (Болоня) и Луис Енрике (ПСЖ) относно назначението за старши -треньор на тима след напускането на Лучано Спалети. Припомняме, че Наполи стана шампион на Италия през сезон 2022/2023, но Спалети реши да напусне отбора.

"Първият човек, с когото се свързах, бе Тиаго Мота. Не виждах нищо лошо в това, но той не искаше да приеме наследството на някой, който спечели Скудетото по този начин. Спалети избра да си тръгне като герой.

Говорих с Луис Енрике три дни. Почти постигнахме споразумение през юни... но тогава той отказа, защото искаше да получава огромна заплата“, заяви Де Лаурентис.

Сега начело на неаполитанския клуб е известният специалист Валтер Мадзари, който замени уволнения през сезона Руди Гарсия.

В момента след 16 изиграни мача в италианската Серия А Наполи е на шесто място с 27 точки. В Купата на Италия неаполитанският клуб приключи представянето си на 1/8-финалите, където допусна съкрушителна загуба от Фрозиноне с 0:4.

  Сподели
180