Милан - Лацио: И двата отбора ще отбележат


Н. Гавазов

Милан - Лацио: И двата отбора ще отбележат

Милан - Лацио

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 30.09.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Давиде Маса

След като и двата тима се зарадваха на победи с по марж от два гола, Милан и Лацио се срещат тази вечер в столицата на Ломбардия с надеждата да продължат с победния си ход.

Милан се възползва от грешката на своите градски съперници в средата на седмицата, за да се изравни по точки с Интер на върха в класирането на Серия А след победа с 3:1на гости  срещу Каляри в сряда.

"Росонерите" допуснаха първия гол в мача на Сардиния, но намериха начин да отговорят с два гола преди почивката на полувремето, когато Рубен Лофтъс-Чийк потвърди победата с гол през втората част. Момчетата на Стефано Пиоли вече имат пет победи в първите шест мача от Серия А и ще се опита да запазят това представяне до международната пауза, след която са тежките сражения с Ювентус и ПСЖ.

Лацио в никакъв случай не изглежда впечатляващо досега, но ще влезе в срещата в добро настроение, след като записа победа с 2:0 над Торино преди три дни. Това не беше най-ярката атакуваща игра от състава на Маурицио Сари, но Матиас Весино и Матиа Закани свършиха работата с головете си през второто полувреме на "Стадио Олимпико".  Въпреки това "орлите" са все още в долната половина на класирането със само две победи във встъпителните шест мача за сезона.

След два пропуснати мача заради контузия на бедрото, първият избор на вратар на Милан Майк Мейнян трябва да се завърне в игра, а заместникът му Марко Спортиело ще падне на пейката. Раде Крунич отново пропуска поради мускулен проблем, аут е и дългосрочно отсъстващият Исмаел Бенасер,а това означава, че Юнус Муса и Ясин Адли ще се борят за място заедно с Тиджани Рейндерс и Рубен Лофтъс-Чийк в полузащитата.

Междувременно Лацио може да направи още промени, тъй като играе петия си мач в рамките на две седмици, като триото в полузащитата Данило Каталди , Матео Гуендузи и Даичи Камада ще се борят за място в стартовите 11. Маурицио Сари завъртя играчите си за победата над Торино, но наетият от Ювентус Николо Ровела ще се надява да започне като титуляр. Като цяло, Лацио пътува до Ломбардия с пълен състав, воден от капитана Чиро Имобиле, който отбеляза осем гола в лигата срещу Милан до момента.

- Милан беше много по-успешен в исторически план, особено в мачовете на "Син Сиро", където загуби само 4 от предишните 38 срещи с Лацио.

- "Росонерите" също така спечелиха четири от предишните пет сблъсъка срещу Лацио, серия, която включва победа с 2:-0 през май тази година в Милано.

- Само една от предишните шест срещи между тези съоерници осигури голове и в двете полувремена.

Какво да очакваме днес?

"Росонерите" са много по-постоянни от началото на сезона и редовно показват изящни изяви на "Сан Сиро".

Домакинска победа изглежда много логично, а и коефициентът е добър за успех на Милан. В добавка, не е лош вариант и избора на двата отбора да отбележат.

Прогноза: Милан - Лацио 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурисио Сари)
 
Проведел
   
Хисай
Романьоли
Казале
Марушич
Камада
Каталди
Алберто
Андерсън
Имобиле
Закани
Леао
Жиру
Пулишич
Рейндерс
Адли
Лофтъс-Чийк
Ернандес
Томори
Тиав
Флоренци
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Лацио 2:1

  Сподели
210