Стана ясна стратегията на Погба


Н. Гавазов

Стана ясна стратегията на Погба

В четвъртък, 14 септември, в италианската преса се появи информация как полузащитникът на Ювентус Пол Погба и неговото обкръжение ще защитават футболиста по делото с приема на тестостерон.

"Както съобщиха италианските медии, играчът ще настоява, че не е приел веществото доброволно, а че се е съдържало в хранителна добавка, препоръчана от американски лекар. Corriere dello Sport съобщава, че играчът може да не поиска контраанализ като знак на добра воля. Следователно той е готов да приеме първия положителен резултат и след това да се яви пред национален антидопингов трибунал, за да даде своята страна на историята.

Последното нещо, което Погба иска, е да се включи във война с италианските антидопингови власти и иска да сътрудничи. Играчът иска да подчертае, че не е взел лекарството по собствена воля и не иска да въвлича Ювентус в тази история. Той също така иска да подчертае всички проблеми, които има напоследък, сякаш демонстрира пред властите жалкото си положение. Ако съдът намери смекчаващи вината обстоятелства за играча, той може да бъде дисквалифициран само за една година, което ще му позволи да възобнови спортната си кариера без никакви проблеми“, съобщава Footmercato.

  Сподели
387