Алегри: Хаотични сме във финалното подаване


Н. Гавазов

Алегри: Хаотични сме във финалното подаване

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира победата с 2:0 над Емполи в мач от третия кръг на Серия А.

"Показахме добра игра срещу Емполи, а това е отбор, срещу който се играе трудно. Не допуснахме почти никакви положения за съперника, но трябва да сме по-спокойни във финалната третина и с финалното подаване. Забелязвам, че в това отношение сме малко хаотични. Но тези неща ще се коригират с времето.

Никой не харесва да бъде извън Шампионска лига. През миналия сезон щяхме да сме трети, ако не бяхме наказани с отнемане на точки. В момента има отбори, които са по-добре окомплектовани, за да спечелят Скудетото. Такива са Наполи, Интер и Милан. Ние ще се постараем да останем възможно най-близо до тях и да се борим за топ 4. В някакъв момент може да се случи така, че да сме в битката за Скудетото, но не може да се каже, че сме сред фаворитите.

Интелигентността на един треньор е да разбира с какви играчи разполага. Не може да излезеш с пистолет срещу танк, трябва да използваш друга стратегия. Този сезон имаме играчи с по-малко опит, но пък те имат здрави крака. Както Ариедо Брайда бе казал, във футбола не е задължително да тичаш много, но това помага. Не искам да казвам, че нещата са прости, защото знам, че има хора, които не харесват това. Но бих казал, че понякога най-простите неща на хартия, са най-сложни за изпълнение на практика", заяви Алегри.

  Сподели
226