Винисиус: Расистите трябва да са в затвора


Н. Гавазов

Винисиус: Расистите трябва да са в затвора

Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор подкрепи левия защитник на Севиля Маркос Акуня, старши- треньора на андалусците Кике Санчес Флорес и вратаря на Райо Махадахонда Шейк Сар за това, че са били обидени на расова основа по време на мачовете този уикенд.

"Няма да играя този уикенд. Но само в събота имахме три крещящи инцидента на расизъм в Испания. Напълно подкрепям Акуня и треньора на Севиля Кике Флорес, както и Сар от Райо Махадахонда. Нека тяхната смелост вдъхновява другите. Трябва да се намерят расисти. Мачовете не могат да продължат, докато са на трибуните. Ще спечелим само когато расистите напуснат стадионите и отидат направо в затвора – мястото, което заслужават“, написа Винисиус в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Припомняме, че по време на мача Хетафе - Севиля (0:1) феновете на домакините викаха "маймуна" на Акуня, а също скандираха "циганин" на Флорес.

По време на мача със Сестао Ривър (2:1) Шейк Сар влезе в свада с противникови фенове, които го обиждаха на расистка основа, за което беше изгонен.

  Сподели
87