Барса – Лас Палмас: Каталунците ще се доближат до Реал


Н. Гавазов

Барса – Лас Палмас: Каталунците ще се доближат до Реал

Барселона – Лас Палмас

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 30.03.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Матео Бускетс

Барселона ще се бори да се приближи до пет точки от лидера в Ла Лига Реал Мадрид, когато поднови кампанията си у дома срещу Лас Палмас в събота вечер.

Каталунският гранд в момента е втори в таблицата на Ла Лига , на осем точки от върха, докато Лас Палмас заема 11-та позиция, събирайки 37 точки от 29 мача по време на успешна кампания.

Барселона влезе в международната пауза след едно от най-добрите си представяния, записвайки победа с 3:0 над Атлетико Мадрид на "Уанда Метрополитано".

Успехът доведе до 10 мача без загуба във всички състезания за каталунския тим, който не е губил, откакто Шави обяви в края на януари, че ще се оттегли от треньорския пост това лято. Дори се появиха шеги, че специалистът е щял по-рано да обяви напускането си, ако е знаел какъв ефект ще предизвика това.

Барселона продължава да се надява, че Шави може да бъде убеден да остане като старши -треньор след края на кампанията, а клубът все още се бори за два трофея този сезон, изоставайки с осем точки зад лидера в Ла Лига Реал Мадрид в таблицата, като предстои сблъсък с Пари Сен Жермен на четвъртфиналите на Шампионска лига.

Действащите шампиони в Ла Лига спечелиха шест и завършиха наравно в два от последните си осем мача в лигата и ще бъдат уверени, че ще отбележат нова победа преди пътуването си до Париж на 10 април .

Барселона събра 34 точки от своите 15 мача в лигата във временния си дом – "Луис Компанис"  - този сезон, но и трите им загуби във висшия дивизион на Испания през 2023-24 г. дойдоха пред собствените си привърженици, докато те също допуснаха 19 пъти в своите "домашни“ мачове от Ла Лига.

След като си осигури завръщане в Ла Лига като втори в Сегунда дивисион 2022-23, консолидирането обратно на това ниво винаги щеше да бъде приоритет номер едно за Лас Палмас през този сезон.

Лос Амарилос обаче се представиха над очакванията, като се похвалиха с 10 победи, седем равенства и 12 поражения от 29 мача, за да съберат 37 точки, което ги остави на 11-то място в таблицата.

Отборът на Гарсия Пимиента не се страхува от изпадане, като е на 15 точки от долната тройка и е само на пет точки от седмия Реал Бетис, така че това може да бъде една прекрасна кампания за клуба.

Наистина, Лас Палмас не е завършвал на по-високо от 11-то място във висшия дивизион на Испания, откакто претендира за шесто място през 1978-79 г., но скорошната им форма е разочароваща, като взеха само две точки от последните си пет мача, включително последователни загуби у дома от Атлетик Билбао и Алмерия преди международната пауза.

Пио Пио претърпя загуба с 3:0 от Барселона на Камп Ноу миналия сезон, докато загубиха с 2-1 от действащите шампиони, когато двата отбора се сблъскаха за обратния мач през януари.

На Барселона отново определено ще липсват Френки де Йонг , Педри , Гави и Алехандро Балде за надпреварата този уикенд, докато Андреас Кристенсен и Роналд Араухо са под въпрос , но Феран Торес може да се завърне навреме в състава.

Очаква се Роберт Левандовски да бъде във форма въпреки притесненията за удар, който получи, докато представляваше Полша.

Жоао Кансело пропусна мача срещу Атлетико преди международната пауза поради опасения за здравословен проблем, но тестовете позволиха на защитника да бъде напълно чист и той трябва да се върне в отбора тук, след като игра за Португалия срещу Словения по-рано тази седмица.

Що се отнася до Лас Палмас, Саул Коко отново е на разположение след наказание от един мач и той трябва да се завърне в средата на защитата този уикенд.

Дейли Синкгравен и Кристиан Ерера обаче остават извън състава поради контузия, а Хулиан Араухо също ще пропусне срещу своя родителски клуб поради проблем с подколянното сухожилие.

Мунир Ел Хадади и Сандро Рамирес трябва да се подредят срещу бившия си клуб в събота, докато Алекс Суарес се очаква да се премести на десен бек, за да позволи на Коко да се върне в защитата.

Лас Палмас заслужава много признание за това, което прави през тази впечатляваща кампания, но Барселона е в прогрес в момента и очакваме отборът на Шави да запише своята 20-та победа в Ла Лига през кампанията, за да се приближи до пет точки от лидера Реал Мадрид.

Прогноза: Барселона – Лас Палмас 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лас Палмас (Гарсия Пимиента)
 
Валес
   
Суарес
Коко
Мармол
Кордона
Ел Хадади
Муньос
Пероне
Родригес
Молейро
Сандро
Фелиш
Левандовски
Рафиня
Роберто
Гюндоган
Фермино
Кансело
Кубарси
Мартинес И.
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Лас Палмас 2:0

  Сподели
98