Барселона ще пречупи Хетафе


Н. Гавазов

Барселона ще пречупи Хетафе

Барселона - Хетафе

Стадион: "Естади Олимпик", Барселона

Дата: 24.02.2024 г.

Час: 17:15

Съдия: Алехандро Мушис

Барселона и Хетафе се изправят един срещу друг на "Естади Олемпик" в събота, като и двата отбора искат да удължат сериите си без загуба - домакините са без поражение в шест поредни мача във всички турнири, а гостите търсят четвъртия си пореден двубой без загуба в Ла Лига.

Отборът на Шави в момента е трети в таблицата , на осем точки зад лидера Реал Мадрид, докато Хетафе заема 10-та позиция, на шест точки зад шестия Реал Сосиедад.

Откакто Шави обяви, че ще се оттегли от поста старши- треньор в края на кампанията, Барселона записа три победи и две равенства по време на солидна серия от форма.

Четири от тези мачове се състояха в Ла Лига, като шампионите спечелиха 10 точки от мачовете срещу Осасуна, Алавес, Гранада и Селта Виго и в момента са трети в таблицата, осем точки зад лидера Реал Мадрид и три пред четвъртия  Атлетико Мадрид.

Междувременно Барселона игра в Шампионската лига в сряда вечерта, като завърши наравно 1:1 с италианския шампион Наполи в първия мач от осминафиналите в Неапол.

Каталунският отбор има още три мача в лигата срещу Хетафе, Атлетик Билбао и Майорка, преди да посрещне Наполи за реванша от техния сблъсък на 12 март и би било забележително, ако Шави успее да спечели Шампионска лига, преди да се оттегли като старши треньор.

Барселона загуби три пъти в своя временен дом в лигата този сезон, но Хетафе се затрудни при пътуванията си, като спечели само 10 точки от своите 13 мача далеч от собствения си стадион, като записа само една победа.

Хетафе удържа Барселона до нулево равенство в три от последните си четири срещи в първенството на Испания, претърпявайки само една загуба с 1:0 в съответния мач през кампания 2022-23.

"Сините" завършиха на 15-то място във всяка от последните си три кампании в Ла Лига, но столичният екип се представи над очакванията този сезон, заемайки 10-та позиция в таблицата.

Хетафе спечели осем, завърши наравно 10 и загуби седем от 25-те си мача в лигата този сезон, за да събере 34 точки и е само на шест точки зад шестия Реал Сосиедад, така че класиране за евротурнирите е възможен вариант.

Отборът на Хосе Бордалас ще влезе в този мач след равенството 1:1 с Виляреал, което им осигури пет точки от трите им мача в лигата след поражението у дома с 2:0 от Реал Мадрид в началото на месеца.

Хетафе загуби само един от последните си пет мача в първенството на Испания, записвайки равенства в три от последните си четири като гост, включително 3-3 с Атлетико в края на миналата година.

Барселона върна Жоао Фелиш и Серхи Роберто в състава си срещу Наполи, като първият влезе на терена в последните минути на двубоя.

Поради това списъкът с контузени на клуба е намален на четирима, като Феран Торес , Алехандро Балде , Гави и Маркос Алонсо са играчите, които в момента не са на разположение за избор.

Що се отнася до Хетафе, Мауро Арамбари е аут до края на сезона със сериозна контузия в коляното, докато Фабрисио Ангилери остава под съмнение поради мускулен проблем.

Любопитно ще е да наблюдаваме нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, който  е силно свързван с преминаване в Барселона това лято.

Двата отбора малко вкарват в срещите помежду си, така че очакванията са за малко голове. Логиката сочи да се доверим на Барселона, но ако каталунците спечелят, това ще е с минимален резултат.

Прогноза: Барселона – Хетафе 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хетафе (Хосе Бордалас)
 
Сория
   
Иглесиас
Доконом
Алдерете
Рико
Грийнууд
Максимвич
Мила
Алена
Майорал
Мата
Педри
Левандовски
Рафиня
Де Йонг
Кристенсен
Гюндоган
Кансело
И. Мартинес
Араухо
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Хетафе 2:1

  Сподели
133