Реал Мадрид разгроми приятната изненада на сезона (видео)


FUTBOL-TV

Реал Мадрид разгроми приятната изненада на сезона (видео)

Суперсблъсъкът на върха в първенството на Испания беше спечелен от Реал Мадрид и то по категоричен начин – 4:0 над приятната изненада на сезона Жирона. Джуд Белингам вкара два гола, Винисиус Жуниор откри резултата още в 6-ата минута, а крайното 4:0 оформи Родриго в 61-ата минута, използвал подаване на Винисиус.

Кралският клуб вече има преднина от пет точки на върха пред днешния си съперник, след като събра 61. Каталонците от Жирона допуснаха едва втора загуба от началото на сезона, а първата отново беше от Реал, но през есента.

Още в 6-ата минута пресата на Реал (Мадрид) даде резултат, топката беше отнета и доставена за Винисиус Жуниор, който се освободи от двама бранители и направи безпомощен вратаря Пауло Гасанига.

Минути по-късно Жирона можеше да изравни резултата, след като Артьом Довбик получи топката в наказателното поле, но се засуети и не успя да накаже вратаря на Реал Мадрид и свой сънародник Андрий Лунин.

Но домакините контролираха мача във всеки един аспект и след няколко великодушни пропуска стигнаха до 2:0 десет минути преди края на първото полувреме. Винисиус изведе по страхотен начин Джуд Белингам и английското крило се разписа, след като елиминира и вратаря.

Жирона се опита да отвърне на домакините в началото на второто полувреме, но вместо това получиха трети гол, отново с автор Белингам. Винисиус Жуниор проби и стреля, вратарят Гасанига отби топката, но право в краката на Белингам, който я прати в мрежата за 3:0.

Веднага след гола Белингам беше заменен, като и преди попадението той падна два пъти на земята. След края на мача стана ясно, че англичанинът сам е поискал смяната, като причина за това е настъпване  от Пабло Торе от гостите. Надеждите на Карло Анчелоти и неговия щаб са футболистът да бъде готов за гостуването на РБ Лайпциг във вторник в среща от Шампионската лига.

Винисиус изработи и четвъртото попадение, този път дело на съотборника му Родриго. Двамата можеха да вкарат и още, но този път късметът беше на страната на вратаря Гасанига.

В края на мача на терена се появи и турският вундеркинд Арда Гюлер, който спечели дузпа, но Хоселу не успя да вкара от 11-те метра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
239