Роке: Ще се опитаме да спечелим Ла Лига и ШЛ


Н. Гавазов

Роке: Ще се опитаме да спечелим Ла Лига и ШЛ

Нападателят на Барселона Витор Роке разказа за първите си впечатления от Испания, а също така изрази надежда, че каталунците ще спечеля трофеи през този сезон.

 Напомняме, че 18-годишният бразилец пристигна в "блаугранас" през тази зима и вече има два гола в 7 мача, а в мача с Алавес получи и първия си червен картон.

“Това е много различна страна, футболът е различен. Опитвам се да науча колкото се може повече от играчите на терена и в съблекалнята. Това ще ми помогне да се адаптирам по-бързо. Рафиня ми помогна най-много в адаптацията, защото и той е бразилец. Араухо, Жоао Фелиш и Кансело, също ми помагат много.

Барселона е най-големият клуб в света. Мечта е да бъда тук и съм щастлив от всичко, което се случва. Надявам се до края на сезона да завърша адаптацията си, да работя и да се усъвършенствам, да помагам на съотборниците си. Искаме да се опитаме да спечелим Ла Лига и Шампионска лига. Имаме шансове за титлата в първенството, трябва да започнем да побеждаваме, да побеждаваме и да побеждаваме. Остават още много мачове. Ако сме концентрирани и продължаваме да работим, можем да го спечелим.

Отношенията ми с Левандовски? Той е прекрасен играч. Той е влязъл в историята на футбола и аз се опитвам да се уча от него. Той винаги има това огромно желание да работи. Когато тренировката свърши, отивам при него и се опитвам да следвам стъпките му. Лева винаги ми казва, че съм още много млад. Той ме съветва да бъда спокоен, че пред мен има светло бъдеще.

Шави? Натъжихме се, когато той обяви, че напуска, но ще му дадем всичко до края на сезона. Той ни каза, че трябва да печелим всеки един мач до края на сезона и че искаме да печелим трофеи. Няма конкретен нов треньор, с който специално искам да работя, в момента сме тук, за да помогнем на Шави и Барса да станат шампиони.

Да печеля на “Камп Ноу" ще бъде мечта. Това място винаги е бил еталон за световния футбол и ще бъде сбъдната мечта да играя и да вкарам гол там", заяви Роке.

  Сподели
142