Барса ще вземе трите точки срещу Алавес


Н. Гавазов

Барса ще вземе трите точки срещу Алавес

Алавес - Барселона

Стадион: "Мендисороа", Витория -Гастейс

Дата: 03.02.2024 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Хуан Мартинес

Скромният клуб Алавес продължава да заема място в средата на класирането, показвайки доста качествен футбол. В момента баските са на 11-о място с 26 точки, но има възможност да се изкачи по-нагоре.

В миналия кръг тимът на Луис Гарсия доста лесно победи основния аутсайдер на шампионата Алмерия с резултат 3:0 като гост.

Талантливият 19-годишен Саму Омородион отбеляза дубъл в тази среща, като отбеляза в началото на срещата и през втората част. Той вече има 7 попадения в първенството. Нека припомним, че талантът принадлежи на Атлетико Мадрид, където премина миналото лято от Гранада.

През следващия сезон Омородион със сигурност ще мери сили с лидерите на "дюшекчиите“. В последните три кръга Алавес постигна три победи, като отбеляза 7 гола и допусна само три.

 Междувременно Барселона ще влезе в този мач след победа с 1-0 над Осасуна, като първият гол на Витор Роке за клуба осигури жизненоважни три точки в сряда.

Каталунският тим претърпя домакинска загуба с 5-3 от Виляреал миналия уикенд, като Шави обяви скоро след това, че ще напусне поста старши треньор в края на кампанията 2023-24.

Барселона остава четвърта в таблицата, като може да се похвали с 14 победи, пет равенства и три поражения от 22 мача, с 47 точки.

Действащите шампиони със сигурност не са извън надпреварата за титлата и те спечелиха четири от последните си пет мача в лигата въпреки скорошните критики, докато отборът все още преследва успех в Шампионска лига.

Барселона ще се изправи срещу Алавес, Гранада и Селта Виго в следващите си три мача от Ла Лига, преди да се отправи към Наполи за първия мач от последния си сблъсък от 1/8 на Шампионската лига на 21 февруари.

Каталунският отбор има третото най-добро гостуване в Ла Лига този сезон, като спечели 20 точки от 10 мача, докато те победиха Алавес с 2-1, когато двата отбора се сблъскаха в обратния мач миналия ноември.

Алавес отново ще бъде без услугите на Александър Седлар поради дългосрочен проблем с коляното, докато Андони Горосабел е наказан заради жълтия картон, който получи срещу Алмерия последния път.

Междувременно Барселона загуби девети играч заради контузия срещу Осасуна, като Феран Торес получи проблем с бедрото, което се очаква да го остави извън игра през следващите пет седмици.

Жоао Фелиш , Серхи Роберто , Алехандро Балде , Рафиня , Маркос Алонсо , Гави и Марк-Андре тер Стеген също ще отсъстват този уикенд, но Иниго Мартинес се завръща в отбора, след като се възстанови от мускулен проблем.

Това ще е много труден мач за двата отбора и не бива да се изненадаме, ако домакините вземат нещо. Все пак очакванията ни са за успех на Барселона, което ще остави тима в борбата за титлата.

Прогноза: Алавес - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Пеня
   
Кунде
Араухо
Кристенсен
Кансело
Гюндоган
Педри
Де Йонг
Ямал
Левандовски
Лопес
Омородион
Риоха
Гуриди
Висенте
Гевара
Бланко
Лопес
Дуарте
Марин
Теналия
   
Сивера
 
Алавес (Луис Гарсия)

Обоснована прогноза: Алавес - Барселона 1:2

  Сподели
160