Реал Бетис и Барселона ще разделят точките


Н. Гавазов

Реал Бетис и Барселона ще разделят точките

Реал Бетис - Барселона

Стадион: "Бенито Виямарин", Севила

Дата: 21.01.2024 г.

Час: 19:30

Съдия: Хесус Гил

Реал Бетис посреща Барселона в мач от 21-я кръг на Примера дивисион. Тимът от Севиля в момента е девети в таблицата на Ла Лига, като може да се похвали с 31 точки от първите си 20 мача за сезона, докато Барселона е четвърти, на осем точки зад лидера Хирона с мач по-малко. Няма никакво съмнение, че ни очакват много емоции и вълнуващи моменти на "Бенито Виямарин", а резултатът от този сблъсък е много неясен.

Реал Бетис ще влезе в мача този уикенд след огромен успех с 1-0 над Гранада в Ла Лига миналия уикенд, като Иско вкара единствения гол в надпреварата в 76-ата минута.

Победата бе първата за отбора във висшия дивизион на Испания от края на ноември, с твърде много равенства през последните седмици, но отборът на Мануел Пелегрини все още е труден за побеждаване, като загуби само един от последните си 15 мача в лигата.

"Зелено-белите" са специалистите по равенства в Ла Лига този сезон заедно с Майорка, като поделиха точките в 10 от своите 20 мача, записаха седем победи и допуснаха само три поражения.

Реал Бетис в момента е на девето място в таблицата, на една точка зад седмия Валенсия, докато те са на 10 от четвъртия Барселона преди днешната среща.

Отборът на Пелегрини е непобеден у дома в първенството този сезон, като спечели шест и завърши наравно четири от 10-те си мача пред собствените си фенове, но те ще посрещнат отбор на Барселона, който е непобеден далеч от дома във висшия дивизион на Испания този сезон, който добавя допълнителен аромат  към интригата около този двубой.

Мениджърът на Барселона Шави се бори след загубата с 4-1 от Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания миналия уикенд, настоявайки, че все още има пълната подкрепа на съблекалнята в клуба.

Имаше голям натиск върху тима от Каталуния да се върне в Купата на Краля в четвъртък и те всъщност изостанаха от отбора от трето ниво Юнионистас в 31-та минута на равенството от 1/8, но головете на Феран Торес , Жул Кунде и Алехандро Балде в крайна сметка осигури успех с 3-1 за испанския шампион.

Барселона не е участвал в Ла Лига от успеха с 2-1 над Лас Палмас на 4 януари и в момента е четвърти в таблицата, равен по точки (41) с третия Атлетик Билбао и осем зад лидера Хирона, като и двата тима имат повече мачове от отбора на Шави.

Въпреки формата на Хирона и Атлетик, Барселона все още ще гледа на Реал Мадрид като на основния си съперник за титлата през този сезон, а отборът на Карло Анчелоти има седем точки преднина пред своите съперници от Класико в същия брой мачове, което е много на този етап от кампанията.

Гостите всъщност спечелиха последните си четири мача в лигата срещу Реал Бетис, включително успех с 5-0 по-рано този сезон, докато записаха победа с 2-1 в съответното състезание миналия сезон.

На Реал Бетис определено ще липсват Айтор Руибал , Айозе Перес и Хектор Белерин за този мач поради контузия, докато Хуан Миранда , Гуидо Родригес , Клаудио Браво и Марк Бартра са под въпрос.

Има още отсъстващи в лицето на Чади Риад , Юсуф Сабали и Абде Езалзули поради участието им в Купата на Африканските нации, така че съставът на Пелегрини е разтегнат в този момент.

Що се отнася до Барселона, Ламине Ямал и Роналд Араухо ще се завърнат в отбора, след като изтърпяха наказания в състезанието за Купата на Краля с Юнионистас последния път. Каталунският екип обаче остава без услугите на Марк-Андре тер Щеген , Жоао Кансело , Маркос Алонсо , Иниго Мартинес , Гави и Рафиня поради проблеми с контузии.

Ще има промени от страна, която започна в Купата на Краля, като Илкай Гюндоган , Роберт Левандовски и Педри със сигурност ще се завърнат, докато Ямал може да бъде награден с място отдясно.

И двата тима имат своите кадрови проблеми, а наситената програма на Барселона ще се отрази на формата на каталунския колектив. Тук ще напомним и за добрата форма на Бетис у дома, както и способността на "зелените" да правят равенства, което ни кара да очакваме пореден мач, в който ще бъдат разделени точките.

Прогноза: Реал Бетис - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Пеня
   
Роберто
Араухо
Кунде
Балде
Де Йонг
Гюндоган
Педри
Ямал
Левандовски
Торес
Вилиан
Диао
Иско
Енрике
Гуардадо
Рока
Абнер
Папастопулус
Пезела
Бусто
   
Силва
 
Реал Бетис (Мануел Пелегрини)

Обоснована прогноза: Реал Бетис - Барселона 1:1

  Сподели
178