Тебас реагира на скандала с данните за договора на Меси


Н. Гавазов

Тебас реагира на скандала с данните за договора на Меси

Президентът на Пример дивисион  Хавиер Тебас говори за ситуацията с изтеклите данни за договора на нападателя и капитана на Барселона  Лионел Меси.

"Ужасното финансово състояние на Барселона, както и на другите големи клубове, не е по вина на Меси, а на опустошителните последици от COVID-19. Без пандемия приходите от най-добрия играч в историята компенсират тези разходи. Някои медии третират несправедливо този въпрос. Някои медии не третират обективно този въпрос“, написа Тебас в своя Twitter.

Според испанските медии, по време на четиригодишния договор Меси ще получи 555 милиона евро и 138 милиона евро на сезон - фиксирани плюс бонуси. Малко повече от 115 милиона евро са били изплатени като бонус за подписване на споразумението. Почти 78 милиона евро бонуси за лоялност.

Споразумението на Меси с Барселона е валидно до 30 юни 2021 година. Миналото лято аржентинският нападател направи опит да напусне каталунския клуб, но все пак реши да остане. Основните претенденти за 33-годишния играч се считат  Манчестър Сити и ПСЖ.

  Сподели
225