Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе - Малага
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 12.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хуан Мартинес

Новакът Хетафе започна с поражение новата календарна година в Ла Лига. Преди по-малко от седмица хората на Хосе Бордалас отстъпиха с 0:2 като гости на Атлетико Мадрид. Така съставът от покрайнините на столицата остава с 23 точки и към момента е на 11-та позиция. За предстоящия двубой аут за домакините са Даконам, Бергара и Чули.

Трета поредна и общо 13-та до момента загуба за Малага продължават да поставят бъдещето на андалуския клуб в Примера под сериозна въпросителна. Този път южняците отстъпиха у дома с 0:1 от Еспаньол и продължават да заемат предпоследното 19-то място в подреждането с 11 точки. Перес, Соланко, Лопес и Росадия са контузени за състава от пристанищния град.

Прогноза: Хетафе - Малага 1:0


Жирона - Лас Палмас
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Марио Мелеро

Добре представящият се до момента новак Жирона допусна втора поредна загуба. В предишния кръг каталунците инкасираха поражение с 1:2 като гости на Валенсия и то след обрат. По този начин клубът от едноименния град остава с 23 точки, но вече се смъкна на 13-ото място в таблицата. Целта пред Жирона ще е да остане в елитната дивизия в историческия си първи сезон сред най-добрите в Испания. Алкала и Муниеса са с травми.

Сезонът в Примера почти е преполовен, а към момента тимът на Лас Палмас изглежда най-сигурният изпадащ. Клубът от Канарските острови заема последното 20-то място в класирането с актив от 11 точки. В предишния кръг "лос амарийос" отстъпиха с 1:2 у дома от Ейбар и то след допуснат обрат през втората част. Бигас, Сампер и Маседо са контузени за гостите.

Прогноза: Жирона - Лас Палмас 1:0


Депортиво Ла Коруня - Валенсия
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хавиер Алберола

Отборът на Депортив Ла Коруня спечели важна точка в борбата за оцеляване. В предишния кръг възпитаниците на Кристобал Парало стигнаха до реми при визитата им на Виляреал за крайното 1:1. Енес Юнал (30) се разписа преди почивката за домакините. Турският национал бе точен след пас на Карлос Бака - 1:0. През втората част играчите на Хави Кайеха не успяха да задържат аванса си и Флорин Андоне (84) донесе точката за галисийци след пас на Сидней. Така "Супер Депор" записа четвърто равенство на сметката си и изплува над опасната зона, заемайки 17-та позиция с 16 точки. Картабрия, Бичо, Ламас и Кейхейро са в лазарета на галисийци.

Валенсия постигна трудна победа с 2:1 над новака Жирона в първото си домакинство за 2018 г. По този начин "прилепите" прекъснаха негативната си серия от три мача без победа. Гостите от Жирона поведоха в 8-ата минута с попадение на Кристиан Порту. Шест минути по-късно Рамальо си отбеляза нелеп автогол и така домакините изравниха. Три минути след подновяването на играта Даниел Парехо докара нещата до 2:1 след точно изпълнена дузпа. С този успех тимът на Марселино Гарсия Торал успя да се стабилизира и вече има 37 точки, като заема 3-та позиция в колоната. Хименес е контузен, а Солер и Мурийо са под въпрос.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Валенсия 0:3


Леванте - Селта Виго
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 14.01.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Напълно очаквано, Барселона се наложи с 3:0 над Леванте на "Камп Ноу" в среща от 18-ия кръг на Примера Дивисион. Това бе шести пореден двубой без успех за "прилепите", които остават с 18 пункта и са на 16-та позиция и към момента валенсианци са на 2 точки от опасната зона. Аут за предстоящия двубой са Алегрия, Лопес и Марти.

В двубой, преминал през редица обрати, Селта спечели точка при домакинството си на шампиона Реал Мадрид за крайното 2:2. В 12-ата минута Яго Аспас бе близо до гол, но нацели гредата. Много красив гол на Даниел Вас в 33-ата минута даде аванс на домакините. Последва много бърз обрат от страна на "кралския клуб". В 72-ата минута Аспас отново нямаше късмет, като този път пропусна да се разпише от дузпа. Все пак домакините заслужено стигнаха до изравнително попадение. В 82-ата минута Максимилиано Гомес възстанови равенството. Възпитаницие на Хуан Унсуе имат 22 точки и са на 15-то място. Контузен за гостуването в срещуположния край на Испания е Васкес.

Прогноза: Леванте - Селта Виго 1:2


Алавес - Севиля
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 14.01.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Хосе Санчес

Отборът на Алавес инкасира втора последователна загуба като гост и общо 13-та за сезона. В предишния кръг играчите на наскоро назначения Абелардо Фернандес отстъпиха с 0:2 като гости на Атлетик Билбао в регионален баски сблъсък. Така Алавес остава в зоната на изпадащите, намирайки се на 18-то място в класирането с 15 точки, като към момента клубът от Витория е единственият, който все още няма равенство в актива си. Бурги, Вигарай и Ернандес са контузени за домакините.

Севиля започна със загуба под ръководството на Винченцо Монтела. Италианецът няма да запомни с добро първия си мач начело на "рохибланкос", тъй като предвожданият от него тим загуби с 3:5 у дома от вечния враг - градският съперник Бетис. Андалусци са с 29 точки и продължават да са на 5-та позиция в колоната, като пропиляха добра възможност да се доближат до Топ 4 и зона "Шампионска лига". За гостуването на Алавес аут за севилци са Пареха, Луна и Гуал.

Прогноза: Алавес - Севиля 2:3


Еспаньол - Атлетик Билбао
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 14.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Даниел Трухийо

Съставът на Еспаньол записа втора поредна победа с минималното 1:0. В последния си мач от Примера Дивисион "папагалчетата" се наложиха като гости на Малага. Така селекцията на Кике Санчес Флорес вече има 23 точки и се изкачи до 14-ото място в подреждането. Аут за каталунците са Лопес, Мата и Гайтан.

Набиращият скорост тим на Атлетик Билбао постигна седми пореден мач без поражение в Ла Лига. Този път "лъвовете" спечелиха регионалния баски сблъсък срещу Алавес с 2:0. Едно от попаденията бе дело на Адурис, като по този начин неостаряващият голаджия се нареди до легендите Лео Меси и Раул и стана третият футболист в Примера, който е отбелязвал във вратите на над 35 отбора. С новите три точки Атлетик вече имат 24 точки и се придвижиха до 8-ото място в колоната. Баленциага, Муняин и Ундабарен са контузени, а Де Маркос е под въпрос.

Прогноза: Еспаньол - Атлетик Билбао 1:1


Бетис - Леганес
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 15.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Бетис спечели сблъсъка със Севиля в голямото градско дерби на южняшкия град. Двата тима си отбелязаха общо 8 попадения за крайното 3:5. Фабиан Руис откри резултата в самото начало, а малко по-късно Бен Йедер върна Севиля - 1:1. След това Зухаир Федал вкара за 1:2, а Симон Кяер успя да се разпише и да върне мача в изходяща позиция. Между 63-ата и 65-ата минута гостите увеличиха предимството си на 2:4, чрез Дурмиси и Леон, но след 67 минути игра Клемен Ленгле намали на 3:4. В продълженията Кристиян Тейо оформи крайния резултат. По този начин "зелено-белите" на Кике Сетиен събраха 24 точки на сметката си и към момента са на 10-та позиция. Манди и Федал са наказани, а с контузии са Санабрия, Кемпбъл и Бараган.

Отборът на Леганес започна новата 2018-та година с победа. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид се наложи с минималното 1:0 у дома над Реал Сосиедад. "Лос пепинерос" вече са с 24 точки и заемат 9-то място в класирането. За визитата в Севиля наставникът Асиер Гаритано няма да може да разчита на Серантес и Брашанац.

Прогноза: Бетис - Леганес 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207