Класическа Барселона взе Ел Класико (видео)


В. Мухарски

Класическа Барселона взе Ел Класико (видео)

Барселона се наложи с 3:0 при визитата си на Реал Мадрид в Ел Класико, което бе от програмата на 17-ия кръг на Ла Лига. И двата гола паднаха след почивката. През първата част домакините бяха по-активни. Още във втората минута Кристиано Роналдо прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засада.

Пред португалеца се откриха още на няколко положения, но той нямаше късмет днес.  В 30-ата Меси даде супер пас към Паулиньо. Бразилецът изскочи сам срещу вратаря и мигновено насочи топката от въздуха, но Кейлор Навас показа рефлекс и изби с една ръка. До почивката Роналдо и Паулиньо имаха по още една възможност, а Бензема нацели греда и в крайна сметка първата част приключи при нулево равенство.

Резултатът бе открит в 54-ата минута. Серхио Бускетс бе с основа за гола, след като намери пролука към Иван Ракитич, а хърватинът стигна до наказателното поле, където подаде за Сержи Роберто, а той асистира на Луис Суарес, който пък бе точен за 1:0.

В 63-ата Меси изведе добре Луис Суарес, който не успя да преодолее Навас, останал очи в очи с него. Атаката все пак продължи, а Паулиньо стреля с глава и Карвахал спаси умишлено с ръка. Съдията нямаше как да не посочи бялата точка и освен това даде директен червен картон. Останаха съмнения, че след играта с ръка - топката премина голлинията. Все пак Меси превърна дузпата в гол за 0:2.

До края бе интересно. В 73-ата домакините претендираха за дузпа. Сержи Роберто сложи ръцете си зад гърба и се завъртя, а топката се удари в ръката му. Реферът обаче не отсъди наказателен удар. Малко след това Бейл стреля добре, но Тер Стеген спаси. В самия край на мача Алейш Видал вкара за класическото 3:0, с което оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
190