Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес - Валенсия
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Алехандро Гонсалес

Лошото представяне на Алавес продължи и в предишния кръг, когато тимът от Баската автономна област инкасира осма загуба от началото на сезона. Този път играчите на наскоро назначения Джани Де Биаси отстъпиха с 0:2 като гости на Бетис. По този начин Алавес остава с едва 3 точки и заема предпоследното 19-то място в класирането. Лагуардиа и Ернандес продължават да отсъстват за домакините.

Съставът на Валенсия пък е на срещуположния полюс. "Лос че" изиграха страхотен мач и напълно заслужено се наложиха с 4:0 над гостуващия Севиля в мач от кръга на Примера. Гонсало Гуедеш (43 и 90), Симоне Дзадза (51) и Санти Мина (84) разпиляха хората на Едуардо Берицо. С успеха "прилепите" на Марселино Гарсия Торал затвърдиха второто си място и вече с 21 точки и са на 4 зад Барселона. През седмицата валенсианци се наложиха с 2:0 като гости над Сарагоса в първи 1/16-финален двубой за Купата на Краля. С травми за гостите преди гостуването на север са Хименес и Ибаньес, а Парехо е наказан.

Прогноза: Алавес - Валенсия 1:2


Севиля - Леганес
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 23:30
Съдия: Давид Медие

Втората последователна и трета за последните четири кръга загуба изхвърлиха Севиля от Топ 4. В предишния кръг андалусци бяха тотално надиграни от Валенсия за крайното 0:4, а Гонсало Гуедеш (43 и 90), Симоне Дзадза (51) и Санти Мина (84) разпиляха хората на Едуардо Берицо, които понесоха нов безжалостен удар погрома в Москва от Спартак с 1:5 в Шампионската лига. В момента "рохибланкос" са на 8-мо място с 16 точки. Карисо, Родригес, Пареха и Нзонзи са контузени за домакините.

Скромният тим на Леганес постигна пета победа от началото на сезона в Ла Лига и затвърди изявите си като една от изненадите до момента в кампанията. Преди седмица съставът от покрайнините на Мадрид срази с 1:0 у дома амбициозния Атлетик Билбао. По този начин селекцията на Асиер Гаритано вече има 17 пункта и е на 5-то място в колоната. За визитата на Севиля аут за "лос пепинерос" са Серантес, Перес, Рамос и Муньос.

Прогноза: Севиля - Леганес 2:1


Хетафе - Реал Сосиедад
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 29.10.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Санчес

Двубоят между новаците Леванте и Хетафе от предишния 9-ти кръг на Примера не излъчи победител. Тимът от столицата поведе първи, но радостта му продължи едва няколко минути и мачът завърши 1:1. Така Хетафе добави само точка на сметката си и към момента мадридчани са с 9 точки, заемайки 14-то място в таблицата. Хименес, Монтеро, Шибасаки и Родргиес са контузени, а Пачеко е под въпрос.

Реал Сосиедад не успя да спечели пред собствена публика за четвърти пореден път. В предишния кръг баските направиха 1:1 с Еспаньол и така нямат победа на своя "Аноета" от края на месец август. Към момента възпитаниците на Еусебио Сакристан са на 9-то място с 14 точки. За гостуването в покрайнините на Мадрид с травми са Вела, Агирече, Сурутуса и Гуриди.

Прогноза: Хетафе - Реал Сосиедад 0:1


Ейбар - Леванте
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 29.10.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Алберола

Трудните дни за Ейбар очаквано продължиха и след последния двубой на баските в Примера. Този път клубът от едноименния град очаквано отстъпи с 0:3 като гост на шампиона Реал Мадрид. Така хората на Хосе Мендилбар остават със 7 точки, а Ейбар се намира непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки спасителното 17-то място. Отсъстващи за домакините са Пералта, Леон, Родригес и Рико.

Леванте пък направи 1:1 у дома с друг от новаците - Хетафе. С добавената точка "прилепите" имат 11, като към момента се намират на 12-та позиция в подреждането. Треньорът Хуан Мунис няма да може да разчита на Лопес, Джейсън и Марти за визитата на север.

Прогноза: Ейбар - Леванте 1:1


Малага - Селта Виго
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 29.10.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Сантяго Хайме

Барселона се наложи с 2:0 при домакинството си на Малага в среща от деветия кръг на Примера. Ранен гол даде аванс на каталунците. Жерард Деулофеу откри резултата във втората минута. Голът обаче бе доста спорен, тъй като Люка Дин центрира, но останаха съмнения, че го е направил при излязла топка. След срещата треньорът на Малага - Мичел, заяви, че тази ситуация е повлияла на крайния резултат. Бъдещето на легендата на Реал Мадрид начело на клуба от едноименния пристанищен град изглежда все по-несигурно и едва ли се нрави на катарските собственици. Малага е единственият тим без нито една победа от началото на сезона, като андалусци имат едва 1 точка на сметката си и логично заемат последното 20-то място. Освен това и лазаретът на клуба от пълен и с травми са Кузманович, Поланко, Роман, Торес, Рика, Хименес, Росадия, Уелингтон, а Коне е под въпрос.

Серията от четири поредни кръга без загуба за Селта приключи преди седмица, когато "небесносините" отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид. Хората на Хуан Карлос Унсуе могат да съжаляват, тъй като имаха доста повече голови възможности от столичани, като почти през цялото време се играеше пред вратата на Ян Облак. Галисийци са 10-ти с 11 точки. Преди далечното гостуване край Коста Дел Сол аут за Селта е Ронкаглия.

Прогноза: Малага - Селта Виго 1:3


Еспаньол - Бетис
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 30.10.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Отборът на Еспаньол записа второ поредно равенство. Този път каталунците направиха 1:1 като гости на Реал Сосиедад. Със спечелената точка "папагалчетата" вече имат 10 и са на 13-та позиция в колоната. За предстоящата среща наставникът Кике Санчес Флорес не може да разчита на Лопес и Гайтан, които са контузени.

Бетис пък срази с 2:0 предпоследния Алавес. По този начин играчите на Кике Сетиен се реваншираха на своите привърженици за тежката загуба с 3:6 от Валенсия и постигнаха пети успех от началото на сезона. В момента "зелено-белите" са на 7-мо място с 16 точки. Аут за андалусци са Дурмиси, Феддал и Дигар.

Прогноза: Еспаньол - Бетис 0:1


Лас Палмас - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 30.10.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос Дел Серо

Лас Палмас продължава да не намира верния ритъм дори и под ръководството на наскоро назначения Пако Айестеран. В последния си мач от първенството тимът от Канарските острови инкасира пета поредна загуба, като този път "лос амарийос" бяха разбити с 0:4 от Виляреал. Лас Палмас е отборът, който след първите 9 кръга на кампанията е допуснал най-много попадения в собствената си врата - цели 22. В момента островитяните са на 18-то място с 6 точки. Халилович, Реми, Танане, Ортуно и Сампер са контузени за домакините.

Незадоволителните изяви на Депортиво Ла Коруня, подплатени с пета загуба от началото на сезона, доведоха до треньорска смяна. Кристобал Парало замение Пепе Мел начело на галисийския клуб. В предишния кръг "Супер Депор" отстъпи с 1:2 у дома от новака Жирона. В момента тимът от Западния бряг се намира на 16-то място с 8 точки. За гостуването на Канарските острови аут за Депортиво са Бичо, Хил, Ламас, Кейхейро, Мартинес и Галан.

Прогноза: Лас Палмас - Депортиво Ла Коруня 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229