Барселона остава в Примера дивисион


Н. Гавазов

Барселона остава в Примера дивисион

Барселона ще продължи участието си в Примера дивисион и в Купата на Испания, даже при положение, че Каталуния напусне Испания. Информацията е на Mundo Deportivo и не е потвърдена от официален източник. Напомняме, че в провинцията се проведе референдум за независимост, който към момента не е признат за легитимен. Въпреки това, очакванията са, че след около 40 минути каталунският премиер Карлес Пучдемон ще обяви декларация за независимост на Каталуния.

Въпреки всичко, Барселона е член на каталунската футболна федерация, която пък е член на Кралската испанска футболна федерация.

Испанската лига също не разглежда варианта с изключване на Барселона от първенството на страната. Подобно развитие би снижило доходите от правата с 30-40%, което ще хвърли в колапс всички клубове от испанския елит.

Към момента полицията охранява обществените сгради и затвори парка около регионалния парламент в Барселона, защото евентуална декларация за независимост тази вечер вероятно ще доведе до остра реакция на централните испански власти. Каталунската полиция Мосос д'Ескуадра се разположи в околностите още призори, за да попречи на навлизането на протестиращи за или против независимостта.

 

  Сподели
268