Анчелоти: Надявам се, че ще оставя следа в Байерн


Н. Гавазов

Анчелоти: Надявам се, че ще оставя следа в Байерн

Новият старши-треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти сподели впечатленията си от назначаването си в немския клуб, а също така разказа за игровия стил на отбора и за ситуацията с Марио Гьотце.


"Много съм щастлив и горд да съм тук. Благодаря на Байерн за това. Мисля, че моят приятел Гуардиола е свършил прекрасна работа за последните няколко години. Разполагаме с отличен отбор. Ще се постараем силно да се представим и да побеждаваме във всички турнири. Искам да приветствам нашите фенове. Днес започва нов сезон", заяви Анчеоти.

"Байерн е един от най-големите клубове в света с фантастична история. Добре познавам игровия стил на Байерн. Искаме да играем атакуващ футбол. Разполагам със забележителен отбор. Не съм тук, за да устройвам революция. Гуардиола добре е поработил. Бих искал да развивам неговия стил. Имам наистина добър отбор и не мислим за нови играчи, макар че трансферният пазар е отворен до 31 август", каза още специалистът.

"Аз съм вторият италианец в Байерн, първият е Джовани Трапатони, който е легенда. Надявам се, че ще мога да оставя своето наследство тук", добави Анчелоти.

"Гьотце е играч на Байерн Мюнхен. Разчитам на него и се отнасям към него, както към останалите играчи от Байерн. Разговаряхме преди месец, но това бе тайна беседа", каза още италианецът.

"Моят игрови стил не е променен. Използвам 4-4-2 и 4-3-3. Хората ме питат за напрежението, но аз съм свикнал към него. Имам късмета да водя топ отбори. Честно казано, не усещам голям натиск. Обичам своята работа. Треньорът може да контролира всичко с помощта на клуба, но ние не можем да контролираме резултата. Щях да съм вълшебник, ако правех това. Бундеслигата е много интересно първенство, тук има конкуренция. Харесва ми атмосферата, новите стадиони, няма насилия, имиджът е добър", добави Анчелоти.

Италианецът започна разговора си с журналистите на немски език, а след това премина на английски и италиански. 

  Сподели
78