Bild: Борусия няма да успее да удържи Мхитарян


Н. Гавазов

Bild: Борусия няма да успее да удържи Мхитарян

Борусия Дортмунд няма да може да удържи полузащитника Хенрих Мхитарян, твърди Bild. Според немското издание, арменецът ще стане играч на Манчестър Юнайтед. В Борусия вече са се примирили със загубата на Мхитарян и клубът преговаря с Волфсбург за трансфера на 25-годишния полузащитник Андре Шюрле, който е призван да замени Мхитарян.

Очаква се, че Хенрих, който вкара 23 гола и записа 32 асистенции във всички турнири през миналия сезон, ще стане играч на Манчестър Юнайтед през следващия месец и дортмундчани вече се надяват да получат парите си от сделката.

Първоначалното предложение на Юнайтед от 18 милиона паунда бе отклонено от Борусия, но тази седмица англичаните увеличиха офертата си на 28 милиона паунда. В момента Мхитарян се намира само на 4 милиона паунда от трансфера си в Англия, тъй като немците искат да получат от тази сделка 32 милиона паунда.

По-рано през лятото Борусия вече продаде Илкай Гюндоган на Манчестър Сити и Матс Хумелс в Байерн Мюнхен, чиито контракти изтичаха през 2017 година.

Договорът на Мхитарян с Борусия изтича през следващата година.

 

  Сподели
89