Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Херта Берлин - Хановер 96
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 07.11.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Петар Сипел


Началото на 11-я кръг в германската Първа Бундеслига ще бъде поставено в столицата Берлин, където местният Херта е домакин на Хановер 96.

Столичани загубиха двубоя си от предишния кръг на шампионата, отстъпвайки с 3:1 при гостуването си на новака Падерборн. Поражението остави "Старата дама" на 13-то място в подреждането с актив от 8 точки. За разлика от миналия сезон, когато берлинчани бяха една от приятните изненади, сега те са само на 3 точки от чертата, а бъдещето на треньора Йос Лухукай начело на Херто далеч не е толкова сигурно.

Автогол в края на мача дари трите точки за Хановер 96 при домакинския успех с 1:0 над Айнтрахт Франкфурт в предишния кръг. Централният защитник Александер Мадлунг имаше нещастието да насочи топката в собствената си мрежа в 88-ата минута. Щастливата победа изкачи футболистите на клуба от Долна Саксония 6-то място в класирането, където играчите на Тайфун Коркут имат в актива си 16 точки.

В последните си две визити на "Олимпиящадион" Хановер си тръгна с трите точки, побеждавайки Херта съответно с 0:1 и 0:3.

Прогноза: Херта Берлин - Хановер 96 2:2



Аугсбург - Падерборн
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 16:30


Отборът на Шалке 04 измъкна щастлива победа с 1:0 над Аугсбург в предишния кръг. "Кралскосините" не впечатлиха с играта си, но пък прибавиха важни три точки в актива си. Хунтелаар вкара единственото попадение в края на първата част, но след това обаче гостите от Аугсбург бяха отборът, който имаше инициативата и създаде доста възможности за гол, но така и не успя да стигне поне до изравняването и трябваше да преглътне загубата. Поражението остави водения от Маркус Вайнцийрл тим на 10-то място в класирането с актив от 12 точки. Баварците са и единственият клуб до момента, който все още няма равенство на сметката си.

Новакът Падерборн продължава със силното си представяне в елита и в последния си шампионатен двубой надигра Херта с 3:1 като домакин, като това бе най-малкото, с което столичани се отърваха, тъй като футболистите на Андре Брайтенрайтер изпуснаха поне още толкова изгодни ситуации, парирани от стража на гостите. Така след 10 мача Падерборн е на 7-мо място в подреждането с актив от 15 точки.

Прогноза: Аугсбург - Падерборн 0:1


Байер Леверкузен - Майнц 05
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 16:30


Отборът на Байер Леверкузен загуби донякъде изненадващо последния си двубой от Бундеслигата. "Аспирините" отстъпиха с 1:0 при визитата им на намиращия се в неособено добра форма тим на Хамбургер ШФ. Рафаел Ван Дер Ваарт реализира единствения гол от дузпа в 26-ата минута. Първоначално главният съдия Флориан Майер не възнамеряваше да посочи бялата точка, но стори това след консултация с един от своите асистенти, който му подсказа, че Марсел Янсен е бил фаулиран от Йомер Топрак и Бернд Лено. Леверкузен изпитваше сериозни проблеми в нападение, но пък и късметът не беше с отбора, след като в четвъртата минута на продължението на редовното време удар на Карим Белараби се отби в страничната греда. Загубата остави Байер на 5-то място в класирането с актив от 16 точки. През седмицата Байер имаше тежък мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу руския Зенит в Санкт Петербург, който обаче играчите на Роджер Шмид спечелиха с 2:1 и по този начин оглавяват еднолично група "С" с актив от 9 точки и по всяка вероятност ще се класират за фазата на директните елиминации.

След като допреди две седмици отборът на Майнц 05, в чийто редици се подвизава българският национал Тодор Неделев, не познаваше вкуса на поражението, то в последните два кръга възпитаниците на Каспер Юлмен инкасираха две поредни поражения. В последния кръг "05" допуснаха и първа домакинска загуба у дома на своя "Кофас Арена", отстъпвайки с 1:2 на Вердер Бремен. Загубата смъкна Майнц 9-то място в класирането с актив от 14 точки.

Прогноза: Байер Леверкузен - Майнц 05 3:2


Фрайбург - Шалке 04
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 16:30


Отборът на Фрайбург най-накрая успя да постигне победа през настоящия сезон в Бундеслигата, след като спечели с 1:0 гостуването си на Кьолн. Успехът за южняците е още по-сладък, тъй като свали намиращия се в криза гранд Борусия Дортмунд от 16-ото място, което поне праща на бараж. Фрайбург извоюва първата си победа от началото на шампионата след умела игра във фаза защита, която ограничи до минимум положенията пред вратаря Роман Бюрки. Единственият гол падна в 50-ата минута, когато Владимир Дарида вкара от дузпа.

Участникът в Шампионската лига Шалке 04 измъкна щастлива победа с 1:0 над Аугсбург в предишния кръг на шампионата. "Кралскосините" не впечатлиха с играта си, но пък прибавиха важни три точки в актива си. Домакините на "Фелтинс Арена" откриха резултата в 37-ата минута, когато Ацуто Учида открадна една топка в средата на терена, напредна по дясното крило и пусна успоредно на голлинията за Клаас-Ян Хунтелаар, който от близо нямаше как да сгреши за 1:0. Успехът на възпитаниците на Роберто Ди Матео ги остави на 8-мо място в подреждането с актив от 14 точки, а след срещата стана ясно, че халфът Юлиан Дракслер ще бъде извън игра за останалата част от календарната 2014 година поради контузия в бедрото. През седмицата "миньорите" допуснаха неприятна загуба в Шампионската лига при гостуването им на Спортинг Лисабон с 4:2 и сега до последно ще треперят за второто място в групата, където са още Челси и Марибор.

Прогноза: Фрайбург - Шалке 04 1:2


Хофенхайм - Кьолн
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 16:30


Отборът на Хофенхайм, който е една от приятните изненади до момента в Бундеслигата, записа първо поражение на сметката си в предишния кръг. Възпитаниците на Маркус Гисдол отстъпиха при визитата си на другия представящ се отлично тим на Борусия Мьонхенгладбах с 3:1. Очакванията за напечен сблъсък не се оправдаха, тъй като домакините бяха с класа над съперника си и можеха да запишат по-изразителна победа. Поражението смъкна Хофе с едно място назад в класирането и отборът от град Синсхайм вече заема 4-то място с актив от 17 точки.

Кьолн също записа поражение на сметката си в предишния кръг. "Козлите" бяха тотално надиграни у дома на своя "Райн-Енерги Щадион" от гостуващия Фрайбург и отстъпиха само 1:0. Загубата бе четвърта за новака в елита, а възпитаниците на Петер Щьогер заемат 11-то място в класирането с актив от 12 точки. Кьолн не изпитва особени затруднения като гост на Хофенхайм. В последните си пет визити "козлите" имат записани 2 победи, 2 равенства и само 1 поражение на сметката си.

Прогноза: Хофенхайм - Кьолн 2:1


Вердер Бремен - Щутгарт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 19:30


Последният от съботните двубои ще се проведе край река Везер в Бремен, където местният Вердер е домакин на Щутгарт. Двата отбора се нуждаят спешно от точки, тъй като са в неблагоприятни позиции в класирането преди двубоя помежду им.

Четирикратният шампион на Германия Вердер най-накрая дочака първата си победа за този сезон. "Бременските музиканти" надделяваха като гост с 2:1 над Майнц 05. Нападателят Франко ди Санто реализира и двата гола за тима, след като домакините бяха повели още в 3-ата минута чрез Шинджи Оказаки. Успехът е дебютен за новия наставник на бременци Виктор Скрипник, който след миналия кръг замени освободения Робин Дут. Въпреки победата Вердер остава на последната 18-та позиция с актив от 7 точки, колкото има и предпоследния Борусия Дортмунд, колкото и изненадващо да звучи това за мнозина, като евентуален успех на Вердер би запратил "жълто-черните" на последното място преди неделния им двубой срещу намиращия се в отлична форма тим на Борусия Мьонхенгладбах.

Отборът на Щутгарт пък продължава с непостоянното си представяне до момента. "Швабите" изумяват с резултатите, които постигат. След като преди две седмици успяха да наваксат изоставане от 0:3 и стигнаха до 3:3 с Байер Леверкузен, то в предпоследния кръг Щутгарт бе с основна роля за най-резултатния мач за момента в сезона. Бившият отбор на Красимир Балъков постигна зрелищна победа с 5:4 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт. Но както се казва "всяко чудо за три дни", тъй като в последния си мач преди седмица Щутгарт инкасира тежка домакинска загуба с 0:4 от Волфсбург. Неприятното поражение запрати "мерцедесите" с пълна скорост в опасна близост от само 1 точка над зоната на изпадащите. Щутгарт има в актива си 9 точки и успехът за момчетата на Армин Фе е задължителен.

Прогноза: Вердер Бремен - Щутгарт 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166