Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Борусия М'гладбах - Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 31.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Борусия М'гладбах спечели само три точки в първите си три срещи, но "кончетата" имаха лошия късмет да се изправят срещу Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен и то като гост. Въпреки загубите, Борусия показа качествен и открит футбол и с малко повече късмет можеше да измъкне нещо от двата гранда.

Вердер започна с две победи с по 1:0 срещу аутсайдерите Брауншвайг и Аугсбург, но миналата седмица "музикантите" претърпяха поражение с 0:1. Проблемът за бременци и в трите мача се оказа нападението - отборът създаваше положения, които нямаше кой да ги вкара.

Отсъстващи: За Борусия няма да играе Махмуд Дахуд, който е контузен. В лазарета на гостите се намират Трибул, Шмиц, Баргфреде и Стеванович.

Очакванията са за оспорван и равностоен мач. Предположенията са за трудна победа на домакините, най-вече заради проблемите на гостите в нападение.

Прогноза за: Борусия Мьонхенгладбах - Вердер 2:1

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 1.75
Равен - 3.75
Вердер Бремен - 4.50

 

 

Хановер 96 - Майнц 05
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 31.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Едва ли някой е очаквал да види през новия сезон различен от миналата година Хановер. Хората на Мирко Сломка победиха у дома си Волфсбург и разнебитения Шалке 04, а в М'гладбах загубиха с класически резултат.

Майнц 05 е един от трите отбора в Бундеслигата, който е с пълен актив от точки. И трите победи на "петиците" (срещу Щутгарт, Фрайбург и Волфбсург) бяха трудни, но в същото време колективът на Томас Тухел показа балансираност, много добра тактическа дисциплина и взаимодействие във всички линии.

Отсъстващи: За Хановер 96 няма да играят контузените ПОандер и Черундоло, наказаният Хустл и възстановяващите се Фелипе и Франка. Гостите са без контузените Салер, Кох и Еде.

Двубой, който също можем да поставим в графа "загадъчни". Какво би могло да се случи в мач, в който единият отбор ще се опита максимално да се възползва от фактора домакинство, а в същото време противникът му се намира в добро състояние на духа и на книга разполага с малко по-балансиран състав? Всъщност, в тази среща ще стане ясно, дали победите на Майнц срещу изпадналия в дълбока криза Щутгарт, обновеният Фрайбург и несигурният Волфсбуг са случайни.

Прогноза за: Хановер 96 - Майнц 05 2:2

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.40
Равен - 3.50
Майнц 05 - 2.75

 


Шалке 04 - Байер Леверкузен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 31.08.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Петер Гагелман

Отдавна футболните срещи в Германия са повод за празник, но програмата на Бундеслигата за последния ден на август е повече от специална, защото във всички двубои присъства интригата. Не прави изключение и мачът Шалке 04 - Байер Леверкузен, независимо от това, че утрешните съперници се намират на диаметрално противоположни места в таблицата за класиране.

"Миньорите" са с една спечелена точка - като домакин на Хамбургер, който отбеляза цели три гола. Последва истинско фиаско във Волфсбург, както и загуба в Хановер. Единственото хубаво нещо за Шалке 04 през този месец е отстраняването на ПАОК от плейофите в ШЛ и класирането на тима за групите в най-престижния европейски турнир.

Байер Леверкузен започна силно кампанията си и до този момент има три победи в своя актив - кой е очаквал, че един от най-сериозните кандидати за топ 4 няма да започне по този начин? Фрайбург, Щутгарт и Борусия М'гладбах бяха победени, като "аспирините" вкараха 8 гола, но допуснаха 3, два от които срещу "кончетата" Впрочем, в този мач се видя, че Байер изпитва проблеми когато крайните защитници са подложени на натиск, а точно по този начин играе Шалке 04.

За домакините няма да могат да играят контузените Коласнич и Хунтелаар, наказаните Фух и Хьоведес, както и намиращите се във фитнеса Анан, Пападопоулос и Обаси. Гостите са без Кох и Ломб, които лекуват травми.

На книга този мач би трябвало да бъде своеобразен финал за третото място. Дали наистина е така? Омаломощен от сгъстената програма и много отсъстващи Шалке 04 срещу намиращия се в добро състояние на духа и форма Байер? Какво може да се получи? Най-лесно е да посочим, че гостите ще победят, но нека не забравяме, че "миньорите" ще имат подкрепата на трибуните, освен това хората на Келер могат и да надскочат себе си в двубой срещу прекия конкурент. Най-разумно е, ако имаме възможност, да използваме освен "двойката", но и знак "Х".

Прогноза за: Шалке 04 - Байер Леверкузен 1:2

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 3.20
Равен - 3.50
Байер Леверкузен - 2.15

 

 

 

Волфсбург - Херта
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 31.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Волфсбург започна кампанията си с големи претенции и те намериха частично покритие в мача с Шалке 04, който бе спечелен от "вълците" с 4:0. Но как да си обясним пораженията от Хановер 96 и Майнц 05? Отговорът е ясен - с хаосът в отбраната на Волфсбург.

Представянето на Херта няма нищо общо с това на новак. "Старата дама" помете Айнтрахт Франкфурт, завърши наравно в Нюрнберг, където бе близо до победата и се наложи над Хамбургер. 7 спечелени точки и пето място. Кой си е представял това?

Отсъстващи: За Волфсбург са Дост и Густаво, а за Херта Ндйенг, Мухтар и Ласога.

Много любопитен мач, в който повечето специалисти предвиждат победа на домакините. Отсъствието на Луис Густаво обаче не е ясно как ще се отрази на играта на "вълците" най-вече в дефанзивен план. Двубой, в който спокойно може да използваме и знак "Х".

Прогноза за: Волфсбург - Херта 2:2

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.50
Равен - 3.30
Херта - 3.75

 

Нюрнберг - Аугсбург
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 31.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Нюрнберг е без победа, с две равенства срещу Хофенхайм и Херта, и загуба в Мюнхен. Трябва да кажем, че колективът на Вайзингер в сравнение с миналата година е подобрил играта си в нападение, но сега проблемите са в защитен план.

Аугсбург стартира със загуба от Борусия Дортмунд и Вердер Бремен, но победи намиращия се в криза Щутгарт. Въпреки инкасираните четири гола срещу вицешампионите, баварците изглеждат много стабилно в защита, като основните проблеми са в нападението.

Отсъстващи: За домакините това са контузените Антонио, Гебхарт и Хлусек. Гостите са без намиращите се в лазарета Банке и Фрамбергер, във фитнеса са Бобадила, Де Йонг и Отл.

Предполага се, че ще се получи оспорван мач, в който домакините ще бъдат по-активни, но пък и ще се сблъскат с организираната защита на гостите. Не е изключено съперниците да не успеят да се победят, както и това някой от тях да спечели трите точки.

Прогноза за: Нюрнбетг - Аугсбург 1:1

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 2.50
Равен - 3.30
Аугсбург - 2.80

 


Хамбургер - Брауншвайг
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 31.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Хамбургер ще търси своята първа победа в първенството, след като "динозаврите" записаха две загуби и равенство. Хората на Торстен Финк станаха преки участници в един вълнуващ мач в Гилзенкирхен, в който зрителите на стадиона станаха свидетели не шест гола. Картината откъм цифрово изражение се повтори и при домакинството на Хофенхайм, но едва ли феновете на "динозаврите" са останали доволни, защото пет от шестте отбелязани гола влетяха във вратата на любимците им.

Първите три мача бяха достатъчни, за да се разбере, че Айнтрахт Брауншвайг е най-слабият отбор в елита. Не толкова заради загубите срещу Вердер, Борусия Дортмунд и съименника от Франкфурт, които бяха минимални, а най-вече заради играта на брауншвайгци. Засега новакът разчита повече на своя ентусиазъм, но дали с подобно нещо може да се оцелее?

Двата тима не страдат от особени кадрови проблеми. Домакините са без Янсен и Джуру, които лекуват травми. Гостите са без контузените Корте и Кореа.

Трябва да очакваме, че домакините ще се опитат да доминират от самото начало на срещата, а гостите повече ще се бранят. Вероятността Хамбургер да победи е по-голяма от това той да загуби точки, но историята познава и случаи, в които "динозаврите" са постигали най-неочаквани резултати край река Везер. Поради това, нека не се учудваме и на евентуално равенство в мача - колкото и нереално да изглежда то.

Прогноза за: Хамбургер - Айнтрахт Брауншвайг 2:1

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.75
Равен - 3.75
Брауншвайг - 4.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209