Клоп: Случващото се в Борусия е по наша вина


Н. Гавазов

Клоп: Случващото се в Борусия е по наша вина

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп смята, че воденият от него отбор не се намира в криза и не може да се говори за фал старт в първенството, а причините за неуспехите според специалиста са лошата реализация на головите положения. Както е известно, шампионът е трети пореден мач без победа, а през уикенда загуби от Хановер 96, с което пораженията в Бундеслигата станаха общо три.

„Ситуацията не ни устройва, не събрахме достатъчно точки, но това не е фал старт", заяви Клоп.

В последния двубой в Хановер, Борусия доминираше през цялото време и дори поведе в резултата, но цялата ситуация се преобърна изненадващо, след като домакините в последните три минути на редовното време не само изравниха, а Конан отбеляза победният гол за домакините.

„Случващото се е по наша собствена вина. Трябва да си направим нужните изводи. Изпуснахме контрола върху мача, който проведохме много добре, с изключение на това, че не реализирахме ситуациите си. Започнахме да отстъпваме пред статичните положения и престанахме да бъдем активни. Резултатът бе, че те изравниха. Преди да допуснем втория гол, на два пъти не се използвахме когато бяхме двама срещу един, а в ответната атака при подаване от центъра Суботич се подхлъзна. По тази причина загубихме мача. Единствените, които са виновни за всичко, сме си самите ние", допълва наставника на шампионите.

 

  Сподели
213