Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Унион Берлин
Дата: 12.04.2024 г.
Час: 21:30

След четири поредни победи и равенство Аугсбург допусна загуба в предишния кръг, която удари по амбициите на баварците за място в Топ 6 участие в Европа наесен. Преди седмица селекцията на Енрико Маасен паднаха с 1:3 на гости на Хофенхайм. Аугсбург остава с 36 точки и е 7-ми, като е на шест зад Айнтрахт.

Унион Берлин инкасира 15-та загуба на сметката си. В предишния кръг столичани отстъпиха с 0:1 у дома от новия шампион Байер Леверкузен. Поражението остави "железните“ с 29 точки, като хората на Ненад Биелица са 13-ти и засега са на шест пункта от опасната зона.

Прогноза: Аугсбург – Унион Берлин 2:1


Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от три поредни равенства и загуба и в предишния кръг "жребчетата“ стигнаха до успех с 3:1 на гости на Волфсбург. Вестфалци няма да изпратят успешна кампания, но в оставащите кръгове до края ще играят за честта си. В момента Гладбах е 11-ти и е с 31 точки. Коне и Валде са аут за домакините.

Силната серия от четири поредни победи за Борусия Дортмунд приключи в предишния кръг, когато "жълто-черните“ отстъпиха с 0:1 у дома от солидния Щутгарт. Двубоят беше специален за BVB, които честваха 50-годишнината на "Вестфаленщадион“, но уви не спечелиха. Така Дортмунд остава с 53 точки, като вече е 5-ти в подреждането, тъй като РБ Лайпциг е с по-добри показатели. През седмицата играчите на Един Терзич загубиха първия 1/4-финален двубой в Шампионската лига от Атлетико Мадрид с 1:2. Отсъстващ за гостите продължава да е Бенсебаини.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд 1:2


Бохум – Хайденхайм
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 16:30

Бъдещето на Бохум в елитната дивизия е поставено на карта, след като в "сините“ са без победа вече в шест поредни кръга, в които записаха пет загуби и равенство. В последния си мач от първенството рурци паднаха с 1:2 на гости на Кьолн, въпреки че водеха в резултата до последната минута, когато обаче рухнаха. Така Бохум остава с 26 точки и е на 15-то място, което е непосредствено над опасната зона, само на три от първия от отборите под чертата.

Дебютантът Хайденхайм пък прекъсна серията от шест последователни мача без успех и преди седмица тимът от едноименния град записа паметен обрат у дома с 3:2 над гранда Байерн Мюнхен. Победата на Хайденхайм окончателно доуби и без това илюзорните надежди на баварците за лидерското място. В момента гостите са 10-ти и имат 33 пункта.

Прогноза: Бохум – Хайденхайм 0:1


Майцн 05 – Хофенхайм
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа втора поредна домакинска победа и едва четвърта на сметката си до момента. В предишния кръг "червените“ се наложиха с 4:0 у дома над опашкаря Дармщад. Така Майнц вече има 23 точки и е на 16-то място в подреждането, като ако завърши на тази позиция, ще играе бараж за оставане в елитната дивизия.

Хофенхайм сложи край на серията от три поредни загуби и преди седмица възпитаниците на Пелегрино Матарацо се наложиха с 3:1 у дома над коравия Аугсбург. Така Хофе вече има 36 точки и е 8-ми, като все още има малки надежди за място в Топ 6.

Прогноза: Майнц 05 – Хофенхайм 2:3


РБ Лайпциг – Волфсбург
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 16:30

Амбициозния отбор на РБ Лайпциг записа четвърта победа за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "червените бикове“ отново се разправиха на гости на Фрайбург, надигравайки съперника с 4:1. Така хората на Марко Розе успяха да си върнат 4-ото място в подреждането, като изместиха Борусия Дортмунд. Двата отбора имат по 53 пункта, но показателите на Лайпциг са по-добри. Поулсен е контузен, а Раум е с наказание.

Волфсбург отново се върна към загубите, след като в предишния кръг "вълците“ допуснаха 14-то поражение за сезона. Този път селекцията на наскоро назначения Ралф Хазенхютъл падна с 1:3 у дома от Борусия Мьонхенгладбах. Волфсбург остава с 28 точки и е 14-ти, като е на пет от опасната зона. Кастеелс, Нмече и Рожерио са с травми, а Лакроа е наказан.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 3:1


Щутгарт – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 19:30

Щутгарт направи нова решителна крачка към групите на Шампионската лига. В предишния кръг "швабите“ записаха 10-ти пореден двубой без загуба в първенството, като за този период Щутгарт постигна осем успеха и едва две равенства. Преди седмица селекцията на Себастиан Роде надигра с 1:0 като гост гранда Борусия Дортмунд. Така Щутгарт запазва 3-ото място, като е с 60 точки, което е със седем повече спрямо РБ Лайпциг и Дортмунд, и с еднакъв актив с Байерн Мюнхен, който обаче е с по-добри показатели от южняците. Аут за домакините са Нартей, Руло, Вагноман и Загаду.

Айнтрахт пък записа второ поредно равенство и вече в три последователни мача "орлите“ са без успех в Бундеслигата. Преди седмицата възпитаниците на Дино Топмьолер направиха 1:1 у дома с Вердер. Айнтрахт запазва 6-ото място, като е с 42 точки, което е с шест повече спрямо Аугсбург, Хофенхайм и Фрайбург. Ебимбе и Тута са наказани, а с контузии са Екитике, Калайджич, Роде и Схири.

Прогноза: Щутгарт – Айнтрахт Франкфурт 3:2


Дармщад – Фрайбург
Дата: 14.04.2024 г.
Час: 16:30

Новакът Дармщад е без победа вече в 21 поредни мача и е ясно, че "лилиите“ няма да успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 14 пункта. В предишния кръг Дармщад падна с 0:4 на гости на Майнц 05.

Фрайбург записа пети пореден домакински двубой без победа. В предишния кръг южняците отново отстъпиха на собствен терен от РБ Лайпциг, този път с 1:4. Селекцията на Кристиан Щрайх остава с 36 пункта и е на 8-мо място в подреждането.

Прогноза: Дармщад – Фрайбург 0:3


Байер Леверкузен – Вердер Бремен
Дата: 14.04.2024 г.
Час: 18:30

Байер Леверкузен записа 23-ри успех до момента и осми поред, като "аспирините“ са непобедни, и продължават да подобряват рекорди. В предишния кръг играчите на Чаби Алонсо направиха нова крачка към първа титла в клубната история, надигравайки с 1:0 като гости Унион Берлин. Така Леверкузен продължава да е едноличен водач и да удържа първото място, като има 76 точки, което вече е с цели 16 пункта повече спрямо Байерн Мюнхен. Така "аспирините“ вече са на победа от Сребърната салатиера, като на всички е ясно, че ще свалят от трона баварския гранд. Хложек е аут за домакините.

Вердер прекъсна серията от четири поредни загуби, но въпреки това в предишния кръг "бременските музиканти“ отново не спечелиха, завършвайки 1:1 на гости на Айнтрахт. Северняците имат 31 точки и са 12-ти в подреждането. В лазарета на гостите са Алверо, Нинма, Пайпер и Щарк, а наказани са Фридъл и Щаге.

Прогноза: Байер Леверкузен – Вердер Бремен 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151