В Бундеслигата заваля обилен дъжд от трансфери


А. Павлов

В Бундеслигата заваля обилен дъжд от трансфери

В събота приключи тазгодишният сезон в Бундеслигата, но немските клубове нямат намерение да прахосват следващите месеци, в които няма да имат ангажименти в първенството. Това обстоятелство доведе до обилния дъжд от трансфери, който заваля тази седмица. Очевидно клубовете вече мислят за следващия сезон и затова започнаха подсилването на своите състави.

В този ред на мисли сделката, която заслужава най-голямо внимание до момента, е свързана с преминаването на Мемет Екичи от Байерн във Вердер. През последната кампания турският национал се състезава като преотстъпен в Нюрнберг, като той бе със значим принос за силните игри, които изнесоха момчетата на Дитер Хекинг. Неслучайно бременци набелязаха Екичи като своя трансферна цел и в крайна сметка той подписа с Вердер до 2015.

Следващият трансфер, на който ще се спрем, засяга преместването на Ерик-Максим Чупо-Мотинг от Хамбургер в Майнц. Камерунецът парафира тригодишен контракт с новия си клуб, като той идва в Майнц като свободен агент.

Шампионът Дортмунд също не пропусна да добави нов футболист към своите редици. След като по-рано през месеца Черно-жълтите си осигуриха услугите на Илкай Гюндоган, сега клубът привлече и Крис Льове от Кемнитцер. Лявото крило сключи четиригодишен контракт, като Дортмунд и Небесносините запазиха мълчание относно размера на трансферната сума.

Виждаме добре, че в Бундеслигата вече бе сложено началото на трансферните ходове. До края на месеца пък се очаква да настъпи развръзката на най-вълнуващата трансферна сага, която касае преминаването на Мануел Нойер от Шалке в Байерн.

  Сподели
164