ПСЖ ще запази първото място срещу новак


Н. Атанасов

ПСЖ ще запази първото място срещу новак

Льо Авър - Пари Сен Жермен
Стадион: "Стад Осеан“, Льо Авър
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 14:00

След повече от десетилетие в долните дивизии отборът на Льо Авър, който най-старият футболен клуб във Франция, се завърна обратно в елитната дивизия. Това се случи благодарение на факта, че през миналогодишната кампания "морско сините“ спечелиха втория ешелон Лига 2. След първите 13 кръга на новия сезон Льо Авър е тимът, който има най-много равенства до момента на сметката си - 7. В предишния кръг играчите на словенеца Лука Елзнер записаха четвърто реми за последните си пет мача, като клубът от регион Нормандия направи второ поред нулево равенство - този път на гости на Нант.

Отсъстващи за Льо Авър са Таргалин, Ел Хаджам и Аю.

Първенецът на Франция Пари Сен Жермен записа шеста поредна победа и общо девета до момента. В предишния кръг столичани не срещнаха особени затруднения у дома срещу амбициозния тим на Монако и спечелиха с убедителното 5:2.

След този успех Играчите на Луис Енрике все още са еднолично начело във временното класиране в Лига 1. Парижани имат 30 пункта, което е с точка повече спрямо "орлетата“.

През седмицата ПСЖ се измъчи при домакинството си на Нюкасъл от Шампионската лига и стигна до равенство 1:1 след гол от дузпа дълбоко в добавеното време.

Мендеш, Маркиньос, Навас, Рико и Заир-Емери са контузени, а Кимпембе до последно ще е под въпрос.

ПСЖ е в серия от пет поредни победи над Льо Авър в Лига 1. За последно нормандци надиграха столичния клуб преди началото на новия век и последният успех е от 1999 г. с 3:1 у дома.

Прогноза: Льо Авър - Пари Сен Жермен 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Пари Сен Жермен (Луис Енрике)
 
Донарума
   
Хакими
Перейра
Шкринияр
Мукиеле
Витиня
Угарте
Руис
Баркола
Рамош
Мбапе
Байо
Алиуи
Жужу
Касимир
Кузяев
Туре
Него
Йорис
Санганте
Юте
   
Десма
 
Льо Авър (Лука Елзнер)

Обоснована прогноза: Льо Авър - Пари Сен Жермен 0:3

  Сподели
245