ПСЖ ще се върне на лидерското място


Н. Атанасов

ПСЖ ще се върне на лидерското място

Пари Сен Жермен – Монпелие
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 03.11.2023 г.
Час: 22:00

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен победи трудно с 3:2 като гост Брест в двубой от предишния от 10-ти кръг на Лига 1.  Заир-Емери откри за парижани в 16-ата минута, а Мбапе удвои в 28-ата. След това обаче ПСЖ пропиля преднината си, като първо Мюние намали в 44-ата минута за Брест, а Льо Дуарон изравни в 52-рата. Големият герой за парижани отново беше звездата на тима Килиан Мбапе, след като успя да довкара пропуснатата от самия него дузпа в 89-ата минута.

Победата беше трета поред за ПСЖ, като играчите на Луис Енрике се изкачиха до 2-ото място в подреждането с актив от 21 пункта, само на точка зад лидера Ница.

Мендеш, Асенсио, Рико, Кимпембе и Навас продължават да са контузени, а Курзава е под въпрос. Централният защитник Маркиньос е възстановен и ще е на линия.

Отборът на Монпелие записа първи домакински успех за сезона и общо трети до момента. Преди по-малко от седмица южняците сразиха с 3:0 на собствен терен коравия състав на Тулуза.

Така селекцията на Мишел дер Закарян вече има 11 точки и се изкачи до 11-ото място в колоната.

Норден пропуска визитата в столицата.

ПСЖ е в серия от осем поредни победи над Монпелие в Лига 1. За последно окситанци спечелиха над столичния гранд през сезон 2018/19 с 3:2 у дома. Успех в предстоящия двубой за фаворита в него ще го изкачи поне за 48 часа на върха.

Прогноза: Пари Сен Жермен – Монпелие 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Монпелие (Мишел дер Закарян)
 
Лекомте
   
Сако
Куяте
Естеве
Сила
Шотар
Фери
Ал-Тамари
Савание
Фаяд
Адамс
Мбапе
Коло Муани
Дембеле
Заир-Емери
Угарте
Канг-ин
Ернандес
Шкринияр
Маркиньос
Хакими
   
Донарума
 
Пари Сен Жермен (Луис Енрике)

Обоснована прогноза: Пари Сен Жермен - Монпелие 3:0

  Сподели
259