Льо Пен: Бензема подкрепя радикалния ислям


Н. Гавазов

Льо Пен: Бензема подкрепя радикалния ислям

Бившият кандидат за президент на Франция и лидер на политическата партия Национално обединение (бивш Национален фронт) Марин Льо Пен коментира ситуацията около нападателя на Ал-Итихад Карим Бензема, който бе обвинен от френския външен министър Жерал Дарманен във връзки с терористична  организация.

"Г-н Дарманин научи урока на Чарлз Паскуа ( министър на вътрешните работи на Франция през 1986-1988 г. и 1993-1995 г.), който каза, че ако се тревожите за случай, трябва да създадете случай в случая докато никой не разбере нищо за това. Обвинението срещу Карим Бензема, който вече дори не живее във Франция, според мен е разсейване, докато сме изправени пред сериозни проблеми, свързани с ислямския фундаментализъм в нашата страна и атаките, които продължават да се случват на наша територия.

Нямам точна информация от Дарманен. Но това, което е сигурно е, че Карим Бензема явно предпочита най-радикалния ислямизъм. Докато не бъде издаден указ за забрана на тази идеология, на която се надяваме и настояваме от години, Дарманен няма право да отправя този упрек. Той прави това, за да прикрие бездействието си срещу тази тоталитарна идеология“, заяви Льо Пен.

  Сподели
194