Напускането на Меси и Неймар се отрази негативно на ПСЖ


Н. Гавазов

Напускането на Меси и Неймар се отрази негативно на ПСЖ

Напускането на Лионел Меси и Неймар се отрази негативно на няколко области от живота на ПСЖ. За това пише  сайтът getfootballnewsfrance.com .

Отбелязва се, че след напускането на Меси броят на последователите в социалните мрежи на парижкия клуб е намалял с 10-15 милиона.

Освен това редица спонсори на ПСЖ сега поставят под въпрос сътрудничеството с клуба след напускането на Меси и Неймар. Година преди края на договора борсата за криптовалута Crypto.com настоя за преразглеждане на финансовите условия на споразумението.

Дори катарските спонсори, включително Qatar Airways, забавиха спонсорските вноски. Търговският отдел на "парижани" изпитва затруднения с намирането на спонсори за базата на клуба и рекламата на гърба на фланелките.

Във връзка с напускането на аржентинеца и бразилеца се забави и продажбата на билети за домакинските мачове на клуба. През миналия сезон билетите се разпродадоха за 48 часа, но сега ситуацията е коренно различна. Така например за следващия мач със Страсбург билетите са в продажба от три седмици, но все още не са напълно продадени.

  Сподели
214