ПСЖ ще запише първи успех за сезона


Н. Атанасов

ПСЖ ще запише първи успех за сезона

Тулуза – Пари Сен Жермен
Стадион: "Мюнисипал“, Тулуза
Дата: 19.08.2023 г.
Час: 22:00

Въпреки че завърши на 13-то място в крайното класиране, Тулуза изпрати успешен последен сезон. В него "виолетовите“ триумфираха с Купата на Франция, надигравайки на финала по безапелационен начин защитаващия трофея си отбор на Нант за крайното 5:1. Отличието е от особено значение за клуба от едноименния град, тъй като е първо значимо в историята му. Допреди това Тулуза на три пъти е печелил Лига 2.

Въпреки това, през лятото Филип Монтание беше освободен, а сега начело на тима е неговият помощник – испанецът Карлес Мартинес Новел.

В първия кръг от сезона Тулуза отново вгорчи живота на Нант, надигравайки го с 2:1 като гост.

ПСЖ очаквано е спечели сезон 2022/23 в Лига 1 и защити титлата си от предходната кампания. Столичани събраха 85 точки, което беше само с точка повече спрямо от втория в класирането Ланс. По този начин парижани вече са най-титулуваният отбор в Лига 1, като това е 11-то отличие за състава от столицата, като задминаха Сент Етиен.

Това обаче се оказа единственият трофей за ПСЖ за сезона на фона на многомилионната селекция от звезди. ПСЖ претърпя крушения в турнира за Купата на Франция и в Шампионската лига.

Критоф Гаутие се раздели с клуба след само един сезон начело и сега начело на ПСЖ е легендата на Барселона и Испания Луис Енрике.

Новите на "Парк де Пренс“ са Марко Асенсие, Милан Шкриниар, Мануел Угарте, Люка Ернандес, Усман Дембеле и Гонсало Рамош.

Въпреки това, ПСЖ стартира с изненадващо реми новата кампания и направи 0:0 у дома срещу Лориен.

Иначе суперзвездата Лионел Меси напусна по посока на американския Интер Маями, а Неймар също предпочете саудитските милиони и премина в Ал Хилал.

Прогноза: Тулуза – Пари Сен Жермен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203