ПСЖ отново ще доминира на домашната сцена


Н. Атанасов

ПСЖ отново ще доминира на домашната сцена

Пари Сен Жермен - Лориен
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 12.08.2023 г.
Час: 22:00

ПСЖ очаквано е спечели сезон 2022/23 в Лига 1 и защити титлата си от предходната кампания. Столичани събраха 85 точки, което беше само с точка повече спрямо от втория в класирането Ланс. По този начин парижани вече са най-титулуваният отбор в Лига 1, като това е 11-то отличие за състава от столицата, като задминаха Сент Етиен.

Това обаче се оказа единственият трофей за ПСЖ за сезона на фона на многомилионната селекция от звезди. ПСЖ претърпя крушения в турнира за Купата на Франция и в Шампионската лига.

Критоф Гаутие се раздели с клуба след само един сезон начело и сега начело на ПСЖ е легендата на Барселона и Испания Луис Енрике.

Новите на "Парк де Пренс“ са Марко Асенсие, Мила Шкриниар, Люка Ернандес и Гонсало Рамош.

Суперзвездата Лионел Меси напусна по посока на американския Интер Маями.

Лориен завърши в т.нар. "златна среда“ в последния сезон в Лига 1. "Мерлузите“ финишираха на 10-то място в крайното класиране, събирайки 55 точки. Следва да се има предвид, че тази позиция е значителен скок за клуба от полуостров Бретон, тъй като в по-предишната кампания Лориен завърши 16-ти. Сега целта пред селекцията на треньора Режис Ле Бри ще е да запази темпото и дори да надградят в изявите.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Лориен 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
304