Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 19.03 - 22.03


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 19.03 - 22.03

Европейският уикенд бе повече от богат откъм събития и почитателите на качествения футбол няма как да не са останали доволни. В Англия приказната серия за Ливърпул приключи, като капитанът Стивън Джерард едва ли си е представял, че последното му дерби с историческия съперник ще се развие именно по този начин. В Испания пък бивш играч на мърсисайдци донесе победата за своите срещу Реал Мадрид, а уикендът ще се запомни с това, че Севиля отстрани конкурента си Виляреал от борбата за топ 4, а Кордоба завърши мача си с Реал Сосиедад с осем човека. В Германия Байерн претърпя сензационно поражение, в Италия Рома се събуди, а Интер се сбогува с мечтите за топ 3, а във Франция битката за титлата продължава с пълна сила.

Представяме ви: Dream Team за 19.03 - 22.03. Тактическа постройка 4-3-3.



ВРАТАР

Роман Бюрки (Фрайбург)

Двама швейцарци бяха кандидатите за вратар на нашия отбор. В крайна сметка се спряхме на Роман Бюрки от Фрайбург, който с добрата си игра и деветте спасявания опази суха своята врата и помогна на "соколите" да постигнат важна победа над доминиращия през цялото време тим на Аугсбург. За другия кандидат Ян Зомер остава утехата да бъде резерва на своя сънародник.


Подгласници: Зомер (Борусия Мьонхенгладбах)




ЗАЩИТА


Пабло Сабалета (Манчестър Сити)

Сабалате направи много здрав мач срещу УБА, напълно неутрализирайки Морисън и бившия си съотборник Лескът. Противно на очакванията, десният бранител създаваше хаос в наказателното поле на "дроздовете", докосвайки осем пъти топката там, освен това всичките шпагати на Пабло бяха чисти, а подаванията му бяха с точност от 96%



Николас Отаменди (Валенсия)

Валенсия постигна важна победа при гостуването си на Елче, което позволи на "прилепите" да останат трети в класирането, на точка пред шампиона и на пет пункта пред напиращия Севиля. Всички футболисти на гостите заслужават нашата похвала, но ние ще отличим Отаменди, който се справи отлично със задълженията си по опазване на собствената врата (9 изчистени топки от собственото наказателно поле) и освен това вкара гол.




Себастиан Лангкамп (Херта)

Централният бранител на гостите от Берлин Себастиан Лангкамп изигра може би най-добрата си среща, откакто е в състава на столичани. Сблъсъкът на Имтех Арена" бе много важен за борещите се за своето оцеляване отбори на Херта и Хамбургер, така че трябва да похвалим почти всички футболисти, участвали в мача. Нашият герой обаче се отличи със спечелването на всичките единоборства в своята зона, десетте изнесени топки от собственото наказателно поле и най-важното - победният гол в 84-та минута.

 


Кристиан Молинаро (Торино)

Кристиан Молинаро и Чезаре Бово заслужават да попаднат в нашия отбор, но ние предпочетохме Молинаро, който се отчете с асистенция в мача с Парма, пресече три топки и спечели всичките си единоборства.

Подгласници: Коке (Севиля), Хектор (Кьолн), Бово (Торино), Чембърс (Арсенал) и Роуз (Тотнъм), Фани (Марсилия), Баста (Лацио).



ПОЛУЗАЩИТА

Фернандо (Манчестър Сити)

Още един играч на английския шампион в нашия състав. Фернандо вкара гол и записа асистенция срещу УБА. Освен това бразилецът раздаваше пасове като по конец - 98% от подаванията му отидоха при своите получатели.



Хуан Мата (Манчестър Юнайтед)

Това е героят на седмицата. Два гола срещу Ливърпул, при това на терена на историческия съперник са достатъчно основание да включим испанеца в нашия състав. Второто попадение на Мата пък със сигурност ще претендира за гол на сезона. По-важното е, че точните удари на Хуан донесоха победата на "червените дяволи", а заедно с това утвърдиха тима в първата четворка на Висшата лига на Англия.


Рикардо Сапонара (Емполи)

Трудно може да приемем, че Сапонара получава по-висока оценка от Хуан Мата (така Eurosport и Yahoo оцениха двамата) - все пак Сасуоло не е Ливърпул, а и Рикардо се изявяваше пред собствена публика. Факт е обаче, че Сапонара вкара два гола, записа асистенция и десет пъти докосна топката в наказателното поле на противника.

 

Подгласници: Силва (Манчестър Сити), Ерера (Манчестър Юнайтед, Верати (ПСЖ), Менез (Милан), Коке (Атлетико).



НАПАДЕНИЕ


Златан Ибрахимович (ПСЖ)

Терминаторът и кошмарът за Лориен през уикенда. Шведът вкара три гола, 13 пъти докосна топката в наказателното поле на съперника, създавайки паника в редиците на гостите и освен това Злата създаде две положения за гол, които съотборниците му би трябвало да реализират.


Хари Кейн (Тотнъм)

Младият англичанин стана съучастник в трилъра Тотнъм - Лестър, който завърши при резултат 4:3, оставяйки "шпорите" в битката за топ 4. Три от попаденията на лондончани бяха дело на изгряващата звезда. Какво ли щеше да прави Тотнъм, ако Кейн бе продаден преди година, както твърди Тим Шерууд?

 

Луис Суарес (Барселона)

Много интересна ситуация - Меси, Пике и Матийо имат по-високи оценки от Суарес. Дори Неймар е поставен по-напред от уругваеца, макар че бразилецът пропиля 6-7 изгодни положения за гол и три пъти се опита да излъже рефера, симулирайки нарушения от страна на противника. Ние обаче ще отдадем дължимото на Луис, който наистина не попадна в много голови ситуации, но се постара в тази, при която майсторски преодоля Касияс, донасяйки победата за своите, а и откъсване от Реал.


Подгласници: Меси (Барселона), Бони (Манчестър Сити), Рафаел (Борусия М'гладбах).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Люсиен Фавре (Борусия М'гладбах)

Борусия М'гладбах победи Байерн пред 75 000 негови фена и продължава да отстоява третото място в класирането на Бундеслигата. До тази сензация се стигна по ред причини - грешките на Нойер, слабата игра на домакините в атака, добрата организация на гостите в защита и вероятно ще се намерят и други причини. Няма как обаче да пропуснем ролята на наставника на "кончетата", който при подготовката за мача успя да вдъхне достатъчно кураж на играчите и добре да ги "подкове" тактически, така че неговите футболисти да сътворят главната изненада на европейския уикенд.

 

  Сподели
194