Агентът на Божинов оптимист за бъдещето на българина


Н. Гавазов

Агентът на Божинов оптимист за бъдещето на българина

Валери Божинов ще се опита да остане в Спортинг, ако получи шанс от новия старши треньор Леонардо Жардим. Това заяви агентът на българския нападател Джери Паломба. След като прекара последния сезон под наем във Верона и Виченца, 27-годишният футболист ще започне подготовка с тима от Лисабон и ще чака решението на клуба за бъдещето си.

"Валери има договор за три години със Спортинг и ще се върне в Португалия. Смяната на ръководството на клуба и идването на нов старши треньор може да му даде нов шанс да се наложи. Но нека не бързаме. В момента футболистът е ангажиран с националния отбор на България. Когато от Спортинг кажат дали смята да разчитат на него, ще решим какво да предприемем", коментира Паломба.

Божинов премина в Спортинг през 2011 година, но записа само 2 гола в 8 мача за столичния гранд. След това той влезе в конфликт с треньорското ръководство, изпокара се със съотборниците си, а феновете призоваха клуба да се отърве от българина. По-късно Божинов беше преостъпен на Лече, където не впечатли с изявите си, а през последния сезон игра под наем във втородивизионните Верона и Виченца.

 

  Сподели
93